降魔大結局(26)

1001 回覆
58 Like 22 Dislike
結局係好不過係要建基係會有第二季出

如果無就好明顯係為咗溏心cut成爛尾

cut條撚咩

拍劇果陣, 一定講明係幾多集數
唔通原本拍25集.........拍到20集之後 TVB高層突然同監制講:「喂, 呢套劇要cut四集, 你下集完左佢啦」咁咩

馬明套流氓皇帝就真係CUT左好多啦(好似話拍得差 但睇返播出黎又唔覺)
講咁多續集無用
推到馬明拎視帝先有得傾
唔撚明點解d人咁中意12000
講咁多續集無用
推到馬明拎視帝先有得傾

推到小馬拎視帝
結局係好不過係要建基係會有第二季出

如果無就好明顯係為咗溏心cut成爛尾

cut條撚咩

拍劇果陣, 一定講明係幾多集數
唔通原本拍25集.........拍到20集之後 TVB高層突然同監制講:「喂, 呢套劇要cut四集, 你下集完左佢啦」咁咩

係講緊剪接咁cut 啊

應該無剪走咁多
本身就預係短劇

如果講剪走 呢套應該無咩點CUT 係有個明顯位CUT左 就係廢精第一次教馬明個用錢去打魔個度

覺得佢好煩
智雯魔出場嗰陣問展明: 「乜你唔認得我咩?」

Ending 胡鴻鈞都係咁問
講咁多續集無用
推到馬明拎視帝先有得傾

冇視帝
冇最佳劇集

因為tvb圍威喂一定比哂溏心3

好強既摩擦力

覺得佢好煩

情意結姐 殭屍3部曲真係經典黎

爭句
我地細細個就識架啦
跪求石敢當翻身
好掛住大家集體屌鳩廢石無撚用
次次追post都笑到gap gap聲
依兩集見唔到大家笑鳩佢好似差啲野咁

希望呢度一齊追劇同笑鳩廢石嘅巴打記得呢套劇

1. 一月頒獎典禮時全投降魔的班底 力爭幾個獎等啲編劇知佢地個劇本選角都做得好好 我地係好欣賞

2. 聽晚開始9:30抵制垃圾「大制作」溏心 唔好追 唔好討論,唔好幫佢make noise

最後編劇們 你地真係好正
講咁多續集無用
推到馬明拎視帝先有得傾

冇視帝
冇最佳劇集

突然好想糖心3係垃圾戲本

咁都記得
咁睇黎最大機會係魔
講咁多續集無用
推到馬明拎視帝先有得傾

冇視帝
冇最佳劇集

突然好想糖心3係垃圾戲本

一路都係垃圾

一槍射鳩死佢,完

一槍射鳩死佢,完

覺得佢好煩

煩到嘔
只係當年一套元袓劇同角色
靚又唔係,把聲又老牛

咁都可以j餐飽

咁都記得
咁睇黎最大機會係魔

摩擦力
Ending 係魔 confirmed
話冇血跡=係虛幻世界果d係冇睇套野定弱智 睇醫生啦 係虛幻世界殺左人現實世界點會有血呀 係咪痴撚線呀

根本好多人無留心就一味話伏線

之前 啤啤在生時 見到 莉莉/ 心姐 見到 有為
一早講左石敢當幫佢地開天眼

但好多人都話:「點解啤啤/有姐 見到莉莉/有為」

未係囉 明明馬明暈左入左虛異世果果陣隻魔已經大大聲講呢個係我既虛異世界 之後到殺左隻魔人地拍醒佢 未交代左佢出返黎囉 仲講埋分半鐘 咁都可以話係c9既
咁不如你話馬明由比精靈開天眼果陣就入左精靈個異世界 隻魔係個精靈整出黎玩9馬明 成套野最奸就係石精 咁解丫ma dllm

咁都記得
咁睇黎最大機會係魔

可能心姐種左鼠尾草,種左豪仔出來
心姐成魔,小馬降心姐

一槍射鳩死佢,完

真石敢當出埋嚟俾馬明估
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞