降魔大結局(26)

1001 回覆
58 Like 22 Dislike
依個片頭片段係咪cut左 定係番外篇野

宣傳片黎?
你地班痴線佬十點半做完到而家成點幾仲推緊po
真係好鍾意廢石個角色,對胡鴻鈞印象都好咗好多 但冇諗過佢最後一幕出個氣質可以咁唔同,係關髮型/妝事定佢真係演到
Btw希望有同人,要多甜

本尊同小馬係純潔嘅愛

馬明live話過唔好依味
啲人叫佢揀芷若 啤啤定廢石 佢話一定唔係廢石

套野根本唔係睇特技睇打怪 係睇劇場 你要呢d不如去打機 打手黎架?

劇情固然係最重要 特技都唔可以輕視
話哂依套係「降魔的」

講真果句, 呢套D CG真係流得濟既

心形陽氣

仲記得

心形陽氣

我當時覺得呢個term非常貼切
雖然之後鄧啤啤唔抵

如果睇返END 可能啤啤本身真係有靈力天份 呢套野真係所有野都有D根據
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/11/27/011717_e79218ec9b6b04919f7b52b495116ffb.jpg[/img[/url]]
原來嗰個女仔係其中一個年輕嘅女編劇
心姐喺條片入邊問佢「點解你咁後生會寫到啲咁正嘅內容出嚟」
跟住啲人話唔好咁講啦佢25歲架啦

你睇降魔的 段live, 有影個編審, 同班編劇

個女仔唔係套劇編審咩

三個人 兩男一女

女係編審, 跟著另外兩男一女係編劇

睇返01訪問(應該真料 ) tbb仲係用低人工請新人 好多人根本頂唔到走左
所以根本青黃不接

tvb不嬲刻薄,如果hktv開得成,幕後人工應該會叫價好d
btw 25歲做到編審係咪好勁

應該唔係25

07 年入職TVB的羅佩清 ,
真係好鍾意廢石個角色,對胡鴻鈞印象都好咗好多 但冇諗過佢最後一幕出個氣質可以咁唔同,係關髮型/妝事定佢真係演到

本尊同小馬係純潔嘅愛

馬明live話過唔好依味
啲人叫佢揀芷若 啤啤定廢石 佢話一定唔係廢石

佢唔好石敢當可能好

宣傳片黎?

馬明好撚型

宣傳片黎?

馬明好撚型

應該cut左 又或者巡禮個陣有?

佢最後一幕真係j死人
不過就算開到下集 都可能唔齊人
如果呀moon唔想拍/唔得閒
到時可能夾硬講啤啤做厭左鬼去投胎算

屌全劇得幾個最重要既人都搵唔齊返黎拍 冇撚野呀tvb
馬明 黃智雯 展明 果班的士佬 (好似趙永洪唔係)啤啤 蔣志光 全部親生仔女
加埋屎坑石又係星夢幫

除左心姐其他都要

馬明 黃智雯 展明 果班的士佬 (好似趙永洪唔係)啤啤 蔣志光 全部親生仔女
加埋屎坑石又係星夢幫

除左心姐其他都要

心姐其實做得幾好
係出場次數太密
基本上老母果種煩膠,關心同愛係帶到比觀眾
幾時到陳展鵬,黃脆魚返大陸拍劇
愈快愈好
伏線重組:

第一集個2母子
醫院隻豬
石敢當同豪仔個樣
小馬父母火災原因
些粉身世(特別好運 但套劇無講 可寫可唔寫)
展明同豪仔生日日期
展明真死左?
隻魔放啤啤同有為嘅原因
隻魔真係死左
石敢當粒水晶(展明條屍喺度,咁粒水晶呢?)
日基大師嘅存在
大結局個魔胎
小馬支槍
監獄鼠尾草
啫啫sir

個人認為真係要講既伏筆

一開頭以為日基大師同邪魔有關係
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/11/27/011717_e79218ec9b6b04919f7b52b495116ffb.jpg[/img[/url]]
原來嗰個女仔係其中一個年輕嘅女編劇
心姐喺條片入邊問佢「點解你咁後生會寫到啲咁正嘅內容出嚟」
跟住啲人話唔好咁講啦佢25歲架啦

你睇降魔的 段live, 有影個編審, 同班編劇

個女仔唔係套劇編審咩

三個人 兩男一女

女係編審, 跟著另外兩男一女係編劇

睇返01訪問(應該真料 ) tbb仲係用低人工請新人 好多人根本頂唔到走左
所以根本青黃不接

tvb不嬲刻薄,如果hktv開得成,幕後人工應該會叫價好d
btw 25歲做到編審係咪好勁

應該唔係25

07 年入職TVB的羅佩清 ,

加埋屎坑石又係星夢幫

除左心姐其他都要

心姐其實做得幾好
係出場次數太密
基本上老母果種煩膠,關心同愛係帶到比觀眾

其實都係
但耐何時不時都見到佢 感覺些好搶戲好煩
但論戲味同拿捏心姐做得好好
其實巴不得爸爸幾時先有
頭先見到bonnie紅眼,心諗馬明要靠石敢當先殺到魔,依家粒子彈又射左出去,咁之後點搞

btw有個bug幾搞笑,明明話死左咩都掂唔到,枱都掂唔到,但點解又坐到凳坐到梳化
其實巴不得爸爸幾時先有

兩個主角都離開左tvb仲點會有續集
其實巴不得爸爸幾時先有

做返爆足一週嗰陣
頭先見到bonnie紅眼,心諗馬明要靠石敢當先殺到魔,依家粒子彈又射左出去,咁之後點搞

btw有個bug幾搞笑,明明話死左咩都掂唔到,枱都掂唔到,但點解又坐到凳坐到梳化

你所講個bug算唔算所有鬼片都通用
黃智雯則笑說:「如果收視高啲,你不如露兩點答謝觀眾。」馬國明聞言即謂:「你露多啲人睇喎。」

講真心話

睇降魔的 有三分一原因係睇佢 如果脆魚做芷若應該會熄左電視

唔好話女主 佢就女配都唔想睇 見到佢就覺得煩

yup 其實我覺得黃智雯真心幾靚女
好多年前已經有留意

其實我不嬲覺得佢唔算幾靚女睇落順眼左 後未變就魔造型反而仲正d
不過我覺得咁反而仲貼地d 邊有咁多靚女醫生又靚又叻又好人 頭幾集個感覺真係咁 感覺幾舒服幾貼地

咁都唔叫靚女醫生巴打你真係少去睇醫生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞