降魔大結局(26)

1001 回覆
58 Like 22 Dislike
有冇人覺得番外篇好膠

又唔係原班人馬 無諗住睇
要搵食吖嘛

唏噓

如果有下集。。。可唔可以crossover馬小玲

咪搞
神怪劇黎講 降魔的係超低成本製作
20年前我和彊屍都高過佢
不過劇本真係寫得好細膩 絲絲入扣
唯一敗筆係心姐同打鬥場面

呢套係實驗劇嚟,tvb就係想試吓用最低成本製作套劇出嚟,睇吓個反應,點知套劇又收得又大回響,所以遲啲應該都會有好多低成本製作嘅劇出現。

Btw:遲啲應該都好大機會開s2,反正低成本製作,都無咩損失。

都畏好睇先得
唔低成本就一定好

唔好 好易膠化
魔同彊屍唔同 兩者世界觀唔同
無謂毀左兩套經典

馬季係馬家既後人

唔好 好易膠化
魔同彊屍唔同 兩者世界觀唔同
無謂毀左兩套經典

出復生OK
神怪劇黎講 降魔的係超低成本製作
20年前我和彊屍都高過佢
不過劇本真係寫得好細膩 絲絲入扣
唯一敗筆係心姐同打鬥場面

呢套係實驗劇嚟,tvb就係想試吓用最低成本製作套劇出嚟,睇吓個反應,點知套劇又收得又大回響,所以遲啲應該都會有好多低成本製作嘅劇出現。

Btw:遲啲應該都好大機會開s2,反正低成本製作,都無咩損失。

實驗劇同寫得個劇本好唔好係冇咩關係, 低成本令到少打鬥/cg廢係一回事
但個大結局都寫到咁拖就唔好賴話咩低成本咩實驗劇
呢套野編劇肯定係棋魂fans

會唔會係同佢有相似點嘅作品係你淨係睇過棋魂咋

邊套野又係講隻鬼係世間千年
隻鬼又係臨走前話原來佢留係世間千年就係為左遇到個主角?
講黎聽下呀喂你咁撚醒

馬季係馬家既後人

神之馬壯
分享了 何遠東 在 Big Big Channel的影片,快來看吧!

https://mobileapp.bigbigchannel.com.hk/web/posts/hk/LAP9MVgb

可唔可以用twitch 轉播

編劇都有睇連登留言

馬季係馬家既後人

神之馬壯

馬家開飯
結局係好不過係要建基係會有第二季出

如果無就好明顯係為咗溏心cut成爛尾
唔洗再晚晚9點半坐喺電視前睇小馬本尊啦
有冇第二季都係問題 隨時咁就完左
最成功係個ending令全部人嚇左嚇
Btw, 小馬拎把槍出黎果陣仲以為係devil may cry

依套30點收視都冇
唔一定有

唔好期望啦 tvb最叻反民意而行
話冇血跡=係虛幻世界果d係冇睇套野定弱智 睇醫生啦 係虛幻世界殺左人現實世界點會有血呀 係咪痴撚線呀
有冇人覺得番外篇好膠

又唔係原班人馬 無諗住睇

個套特技好似仲多過正劇
之前有講過其中有part打雪妖/魔
拍個陣噴啲化學野噴到成條山路變左雪路
第二季可以話個個係豪仔 但佢係惡鬼
受到魔既引導諗住殺馬季
點知殺撚左心姐就開始內疚
之後同啤啤同一齊幫馬季降魔

雖然唔係好夠喉
但我覺得咁樣完係最好既 唔駛有續集
因為cctvb一有續集既戲 一定變爛片
唔想破壞呢套咁好睇既劇既記憶

有續集即係爛尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞