降魔大結局(26)

1001 回覆
58 Like 22 Dislike
睇過認真製作就知套野仲有好多不足
但好多野已經好值得TVB繼續做
1.用有實力既人 唔好淨係扔卡士
2.故事要有哲理性/message
3.創新

同意 仲有劇本同角色既鋪排

平時劇集太流水式 特別BBQ END個排
其實今年有幾套都寫到D新野
好似爛尾同有D唔合理
1. 係佢世界入面D子彈都拿到入去。
2. 郭子明到底係唔係比佢槍殺
3. 一粒子彈搞得掂就唔會咁麻煩啦

係 所以咪有ching話 做得唔夠好既地方 有d劇情細節位無交代得好清楚 雖然無影響進程 但會side track左一d好細心既觀眾,但始終針無兩頭利 ,有d人可能覺得解釋埋會好拖戲添
所以

仲有無解釋馬明到底乜人會識吸星大法。

無⋯⋯ 只係講佢特殊
好似爛尾同有D唔合理
馬明一路袋住咗跟身 魔將佢地帶入去第二個世界,唔通除晒佢哋啲衫褲光脫脫咩 成個人連埋衫褲隨身物品入咗去有咩問題
郭展明只係普通人 被魔擺佈嘅工具 普通一支由魔變出嚟嘅槍求其已經可以K.O.,加上佢本身同馬明打嘅時候已經俾佢整到重傷

嚇死魔嗰一粒子彈係石敢當最後決定犧牲自己,用佢本體嘅晶石製造,唔係普通一粒子彈攞去打隻魔就得
重睇啦
咁都唔明 佢問你唔認得我啦? 唔代表佢就係豪仔架喎 就係特登唔講佢係本尊定豪仔

但係魔好鍾意講呢句
咁都唔明 佢問你唔認得我啦? 唔代表佢就係豪仔架喎 就係特登唔講佢係本尊定豪仔

但係魔好鍾意講呢句

本尊嘅話應該會講"本尊"
[quote]好似爛尾同有D唔合理
馬明一路袋住咗跟身 魔將佢地帶入去第二個世界,唔通除晒佢哋啲衫褲光脫脫咩 成個人連埋衫褲隨身物品入咗去有咩問題
郭展明只係普通人 被魔擺佈嘅工具 普通一支由魔變出嚟嘅槍求其已經可以K.O.,加上佢本身同馬明打嘅時候已經俾佢整到重傷
殺死魔嗰一粒子彈係石敢當最後決定犧牲自己,用佢本體嘅晶石製造,唔係普通一粒子彈攞去打隻魔就得

重睇啦

但係魔好鍾意講呢句

你地睇INCEPTION一定係好執著最後陀螺仲有無轉既人

但係魔好鍾意講呢句

d 電話騙案都好鍾意用呢招 你試下小馬問 係咪有為 可能仲有喜感

yup 其實我覺得黃智雯真心幾靚女
好多年前已經有留意

其實我不嬲覺得佢唔算幾靚女睇落順眼左 後未變就魔造型反而仲正d
不過我覺得咁反而仲貼地d 邊有咁多靚女醫生又靚又叻又好人 頭幾集個感覺真係咁 感覺幾舒服幾貼地

係嫁 平平淡淡但係有種知性美

如果真係搵d好正我反而難接受d 因為明知個醫生仲要鐘意個的士佬 份糧都差幾倍啦 仲要好靚既話 真係好科幻

所以呢個配搭真係無遺和嫁
你話搵第二個做男一 都做唔到小馬咁 男神得黎又夠平民

agger~
同埋如果有留意馬明既專訪/宣傳
就會覺得佢講野夠圓滑 又唔會好假
會欣賞/留意人地既努力多過自己做得幾好
例如讚劇本寫得好

咁佢講既又係事實黎既lol

馬明真係完全無偽人感覺
永遠俾人感覺都好真心

今日佢去左大埔超級城做show, 好nice, 真人型d
好想有s2

但係魔好鍾意講呢句

我果陣都會討論

但係魔好鍾意講呢句

inception重點係隻戒指
好似爛尾同有D唔合理

1.你當係主角威能啦
2.似伏筆 我都覺返現世個陣係有未解決晒
3.呢點就無問題 廢精用命+千年修為換返黎

1真係怪怪得 但佢都講過最大力量係個心 個心想有就有
2個靈魂係虛幻世界比佢槍殺 現實世界冇槍殺 只係2個都暈左 但馬明醒得返
3 佢地都係血肉之軀 展明既能力只係利用魔控制人 同埋玩下煙咁 至於隻魔 係中左石精子彈 點解石精係佢體內爆有咁大威力 之前有為解釋左

但係魔好鍾意講呢句

inception轉同冇轉成個尾會唔同晒
但呢套最尾就算係邊個其實都冇乜大影響

所以唔同將想知inception ending嘅人講到好固執咁

但係魔好鍾意講呢句

inception重點係隻戒指

一早就話隻陀螺唔係佢既 仲有無轉其實都冇關係
好似爛尾同有D唔合理

1.你當係主角威能啦

2個靈魂係虛幻世界比佢槍殺 現實世界冇槍殺 只係2個都暈左 但馬明醒得返
3 佢地都係血肉之軀 展明既能力只係利用魔控制人 同埋玩下煙咁 至於隻魔 係中左石精子彈 點解石精係佢體內爆有咁大威力 之前有為解釋左

2 魔講過 靈魂死左個人都會死 所以話展明死左都無問題,問題係佢無喺夢入面煙消雲散 喺好大既幻想比到觀眾囉

但係魔好鍾意講呢句

所以唔“好”將想知inception ending嘅人講到好固執咁
好似爛尾同有D唔合理

1.你當係主角威能啦

2 應該出賣自己靂魂 所以個靈魂收埋左
伏線重組:

第一集個2母子
醫院隻豬
石敢當同豪仔個樣
小馬父母火災原因
些粉身世
展明同豪仔生日日期
展明真死左?
隻魔放啤啤同有為嘅原因
隻魔真係死左
石敢當粒水晶(展明條屍喺度,咁粒水晶呢?)
日基大師嘅存在
大結局個魔胎
小馬支槍
監獄鼠尾草
啫啫sir

睇過認真製作就知套野仲有好多不足
但好多野已經好值得TVB繼續做
1.用有實力既人 唔好淨係扔卡士
2.故事要有哲理性/message
3.創新

同意 仲有劇本同角色既鋪排

平時劇集太流水式 特別BBQ END個排
其實今年有幾套都寫到D新野

除左濕鳩cg,仲有屌左好耐都無改善既廠景 好鬼假
仲有拍攝剪接技術都無改善
好心tvb班膠層唔好淨係識揼錢玩4k同實景,改良拍攝同剪接技術先係最重要

但係魔好鍾意講呢句

所以唔同將想知inception ending嘅人講到好固執咁

離題講一講 in個END 最後主角都唔CARE係咪現實架啦
好想同啤啤做愛
伏線重組:

第一集個2母子
醫院隻豬
石敢當同豪仔個樣
小馬父母火災原因
些粉身世
展明同豪仔生日日期
展明真死左?
隻魔放啤啤同有為嘅原因
隻魔真係死左
石敢當粒水晶(展明條屍喺度,咁粒水晶呢?)
日基大師嘅存在
大結局個魔胎
小馬支槍
監獄鼠尾草
啫啫sir

lol 隻豬就算罷啦
wiki之前仲拎返Naomi出黎講話 佢又上芷若身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞