降魔大結局(26)

1001 回覆
58 Like 22 Dislike
老老柒柒,今日降魔我覺得好大機會係行舊時巴不得爸爸舊路,就算有第二集都已經變哂樣再唔係就一路to be continued到依家

其實咁多集疆屍都係Open ending
我唔明有咩野爛,要講既就講晒,
一架降魔的誕生左。

要續可以,要完都冇問題,魔係殺唔晒既

好唏噓 小馬芷若根本就係錯晒timing
初初襄王有心神女冇意
跟住明明就互有好感點知玩失憶
到記得翻晒 小馬又覺得自己殺咗人罪孽深重唔敢同芷若一齊
咁不如芷若被車車死咗做精靈算啦 反正小馬都掂到佢地又唔驚會害死芷若
開第二季實爛,係必然嘅結果

最重要係有好劇本

重組劇本組,最緊要慢工出細貨

用連登仔做編劇

班編劇有上連登
個編審好後生
第二季可以話個個係豪仔 但佢係惡鬼
受到魔既引導諗住殺馬季
點知殺撚左心姐就開始內疚
之後同啤啤同一齊幫馬季降魔

幾好
有得睇翻胡鴻均同小馬拍檔之外,仲解決埋心姐
但心姐死果時應該有排拖

豪仔呀, 豪仔, 有為 ~~

有聲
冇一套開續集係唔爛
好似...

洗冤錄

一號皇庭呀 妙手仁心果堆,都ok ge
小馬

之後叫返芷若做莊醫生

俾隻魔搞到有陰影
Btw同啤啤一齊會比較好
呢個乜鬼重重有賞計劃好似唔錯喎,希望遲下多啲好劇本出現,咪一味多角戀飲茶食飯戲
唔計心姐果D今集最on9就係叫人整槍果幕
為左整槍就同啤啤有為嘈一餐又掉銀兇人
一味係度發爛咋話"整槍呀" ; "一句到底整定唔整"
從對白睇到既唔係決心而係純粹睇到佢衝動同無謀
屌你最on9就係之後把槍都唔係有為整出黎而係魔變黎送比佢
所以呢幕完全廢到極

好似有一幕係講小馬係到整槍
同埋幻境枝槍好似唔同現實果枝
反而點解水晶會突然變到子彈咁細粒仲講唔通
有冇第二季都係問題 隨時咁就完左

唔好期望啦 tvb最叻反民意而行

唔係吖,佢都可以好似超時空男臣咁㗎,開第二季,不過塞第二啲人入嚟

男臣果堆原班開第二季都應該唔係問題d人唔似會走

唔係啲人會唔會走嘅問題
開得S2都係套野紅
班高層一定攝啲自己想捧嘅人入嚟
原本啲主角配時隨時變大茄
你唔覺套套S2都有條脆魚咩
咁我寧願無S2
最後去虛幻世界打展明
個設定好似strangers things咁
叫返做莊醫生而唔係芷個吓真係心都酸

好唏噓
有冇人覺得番外篇好膠

又唔係原班人馬 無諗住睇

個套特技好似仲多過正劇
之前有講過其中有part打雪妖/魔
拍個陣噴啲化學野噴到成條山路變左雪路

套野根本唔係睇特技睇打怪 係睇劇場 你要呢d不如去打機 打手黎架?

閱讀理解零分?
認為特技多啲就等於認為好睇啲?

你邏輯0分? 冇關係提黎做乜?

副劇點解用既特技仲好似有創意/曬心機過正劇
(呢part未敢100%確定)
純粹覺得好笑姐
根本就無話過副劇會因為咁而好睇啲囉…
自己睇唔明就話人打手...

人地講緊唔會睇 你又去讚d特技 冇話明唔明既 打手既野又真係唔洗做到太明

唔係吖,佢都可以好似超時空男臣咁㗎,開第二季,不過塞第二啲人入嚟

唔係啲人會唔會走嘅問題
開得S2都係套野紅
咁我寧願無S2

如果要加班垃圾 不如唔好拍
冇一套開續集係唔爛
好似...

洗冤錄

一號皇庭呀 妙手仁心果堆,都ok ge

一號單元式,
妙手唔爛?
洗冤都麻麻啦

創世紀2直頭收視輸比亞視
第二季可以話個個係豪仔 但佢係惡鬼
受到魔既引導諗住殺馬季
點知殺撚左心姐就開始內疚
之後同啤啤同一齊幫馬季降魔

幾好
有得睇翻胡鴻均同小馬拍檔之外,仲解決埋心姐
但心姐死果時應該有排拖

豪仔呀, 豪仔, 有為 ~~

有聲

其實馬明最開頭既心願係要搵返豪仔

而石敢當一開波就係話完左佢個願望 就自然會走/唔會出現0係馬明面前

而頭先完之前 馬明就0係十字路口嗌左石敢當三次

然後豪仔就出現返(咁岩係刀削面既樣)

而石敢當無出現 係因為咁就等於完成當初既承諾
話冇血跡=係虛幻世界果d係冇睇套野定弱智 睇醫生啦 係虛幻世界殺左人現實世界點會有血呀 係咪痴撚線呀

你話D編劇點敢寫D新野俾c9睇

自己過份解讀話人c9

唔係啲人會唔會走嘅問題
開得S2都係套野紅
咁我寧願無S2

如果要加班垃圾 不如唔好拍

Agger 整臭套戲

冇續集即係爛尾

咁完都唔錯

之前馬明係咪話有續集囉
唔計心姐果D今集最on9就係叫人整槍果幕
為左整槍就同啤啤有為嘈一餐又掉銀兇人
一味係度發爛咋話"整槍呀" ; "一句到底整定唔整"
從對白睇到既唔係決心而係純粹睇到佢衝動同無謀
屌你最on9就係之後把槍都唔係有為整出黎而係魔變黎送比佢
所以呢幕完全廢到極

好似有一幕係講小馬係到整槍
同埋幻境枝槍好似唔同現實果枝
反而點解水晶會突然變到子彈咁細粒仲講唔通

重睇啦 佢個幕係磨緊粒水晶變子彈唔係整鎗

係,水晶子彈

冇續集即係爛尾

咁完都唔錯

之前馬明係咪話有續集囉

馬明話可以開炸
魔最尾果段對白如果抄數碼暴龍01惡魔獸死果度就好

唔係啲人會唔會走嘅問題
開得S2都係套野紅
咁我寧願無S2

脆魚第一集做女鬼
一槍就俾小馬打死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞