降魔大結局(26)

1001 回覆
58 Like 22 Dislike
點解最尾唔係叫石敢當個名 而係叫豪仔個名?
唔撚明點解d人咁中意12000

覺得佢好煩

情意結姐 殭屍3部曲真係經典黎

agger
溏心成40集
點頂

啱晒 又sem尾
熄電視專心溫書 多謝TVB俾我安安樂樂睇晒呢套降魔的之後熄兩個月電視
今次仲唔過三爆四
溏心成40集
點頂

都唔知有乜好睇 剩係鬧黎鬧去 成班蝗咁

仲要重頭戲 仆你個街都唔知d高層點諗 平時搭地鐵聽d蝗嘈仲嘈唔夠咩

因為真係豪仔,但身份未明
其實最尾個個應該唔係豪仔亦都唔係石敢當。只係一隻魔
因為魔講過係可以幻化成任何心目中諗緊既人
而小馬個刻不斷諗緊石敢當。所以就出左呢個樣既魔

有人同我唸既一樣
最後仲有紅眼姐係代表隻魔仲未死
馬季叫佢石敢當個時佢話 乜你唔認得我(姐係否認
但豪仔又已經死左 唔記得前面有冇交代搵唔搵到豪仔條屍

我記得有一幕回億係

馬明 拉 豪仔上水, 跟住同佢鬥水 果三個細路仔嚇到走佬

WIKI 都係咁寫 於8歲時因遇溺而下落不明 真係無話實死左 其實根本唔死先講得通 如果死左咁搵左20集都搵唔到反而浪費伏筆

你仲信wiki??

之前都寫 蔣志光 一直都睇到 石敢當, 只係扮睇唔到

佢唔係有嗌過石敢當咩?
學得好似 魔智雯撥頭髮

so cute池

佢唔係有嗌過石敢當咩?

馬明自己都唔知 亂估
根據消息,這個BB其實是一個魔種,因為展明吸收太多黑色鼠尾草的關係,所以本身已經太重魔性。而這個BB將會在大結局中被小馬(馬國明飾)用方法除去魔性,個方法十分神奇,小馬將會超渡含怨死去的郭展明之父(劉江飾),而被超渡後他便投胎轉世成為佩玲的兒子。嘩!即是那個兒子的爸爸本身是自己的兒子,咁都俾編劇諗到真係勁!

小馬除了已知的,血液可以傷害妖魔鬼怪之外,原來他真正身份是伏魔天尊座下七巧童子轉世,石敢當只是一隻法力高強的精靈,但小馬跟隨靈界大佬的童子轉世,能力當然盡得伏魔天尊的真傳,難怪實力強勁,展明你無運行了。

hk01 all fake
溏心成40集
點頂

仲要重頭戲 仆你個街都唔知d高層點諗 平時搭地鐵聽d蝗嘈仲嘈唔夠咩

最憎呢 D, 不斷食老本, 完全無興趣
溏心成40集
點頂

班C9中意呀 其實都唔明有咩好睇 根本2都唔應該拍

唔係2個名都叫哂咩?

石敢當!?
小馬 你唔認得我嗱?
豪仔!!!!

唔係咁咩

小馬有能力分到?
因為我係到諗佢地兩個個樣貌一樣嘅時候
小馬用咩依據嚟分?

不過我都覺得果隻係魔多啲
睇完覺得胡咩鈞其實都幾得意

睇完呢套之後幾鐘意佢

Same

廢石

冇以前噤乞人憎,起碼都覺佢原來唱歌幾好聽

誰願見死不救 滴水不漏 像一顆石頭

之前有位巴打唱咗 將一粒石頭
笑到我
其實最尾個個應該唔係豪仔亦都唔係石敢當。只係一隻魔
因為魔講過係可以幻化成任何心目中諗緊既人
而小馬個刻不斷諗緊石敢當。所以就出左呢個樣既魔

有人同我唸既一樣
最後仲有紅眼姐係代表隻魔仲未死
馬季叫佢石敢當個時佢話 乜你唔認得我(姐係否認
但豪仔又已經死左 唔記得前面有冇交代搵唔搵到豪仔條屍

我記得有一幕回億係

馬明 拉 豪仔上水, 跟住同佢鬥水 果三個細路仔嚇到走佬

蝴蝶效應 原本死豪仔 彼其他人救起收養

覺得佢好煩

agger

咁洗唔洗帶入棺材?
係疆到提完都算

屌呢套係講精靈,鬼,魔
關疆屍同12000撚事?
最衰都係編劇,主角咁岩同姓

小馬有能力分到?
小馬用咩依據嚟分?

應該咁樣講 疑似豪仔 但身份不明

覺得佢好煩

agger

咁洗唔洗帶入棺材?
係疆到提完都算

屌呢套係講精靈,鬼,魔

唔關呀 提議下姐 洗唔洗咁大反應

小馬有能力分到?
小馬用咩依據嚟分?

應該咁樣講 疑似豪仔 但身份不明

其實個邏輯應該係
小馬叫佢做石敢當
果隻野問 你唔認得我嗱?
咁即係否認啦 咁除左石敢當係呢個樣豪仔都係呢個樣 咁未問佢係咪豪仔囉
開season2條件係
一定要有馬明胡鴻均兩個
唔好加條爛脆魚

兩個條件咁簡單都做唔到咁求下你唔好開嚟破壞套劇

加陳展鵬落去點睇

陳展鵬拍返佢嘅警匪片 降魔唔關佢事

佢都拍過殭屍做命運
日日拎住本皇極驚世書
而套野真係好正
有笑有淚
D配角夠深刻 ,小儀 金剛 龍貓 啤啤
係21集唔夠喉咁解
溏心成40集
點頂

啱晒 又sem尾
熄電視專心溫書 多謝TVB俾我安安樂樂睇晒呢套降魔的之後熄兩個月電視
今次仲唔過三爆四

YES 40集溏心又點,我睇TVB淨係因為降魔的先睇

終於可以熄返電視

覺得佢好煩

agger

咁洗唔洗帶入棺材?
係疆到提完都算

屌呢套係講精靈,鬼,魔

唔關呀 提議下姐 洗唔洗咁大反應

純粹唔明d人梗係要提住d舊時代既野
摵唔甩架咩
過去,就由得佢過去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞