降魔大結局(26)

1001 回覆
58 Like 22 Dislike
除左 角色 有無人覺得個個世界觀SETTING幾好
除左人類 其他鬼/精靈/妖/魔都有一樣有 弱點 唔會無敵
又有少少衛斯理式既科學係入邊解釋返點解係咁
推到馬明拎視帝
推到出續集
其實黃智雯好正,正過啤啤好多

好認同呀!我覺得智雯一人分兩個咁極端角色真係做得好好 啲神態做得好好同埋愈睇愈靚 當然啤啤都做得好好 所以都揀唔到手

啤啤剩係對腳都夠玩好多日,重有兩袋米
終於返到屋企睇返結局

邊忽爛尾呀? 留想像同發展空間同爛尾兩回事黎喎。

btw 最尾著黑衫既豪仔真係好有魔既味道
終於返到屋企睇返結局

邊忽爛尾呀? 留想像同發展空間同爛尾兩回事黎喎。

btw 最尾著黑衫既豪仔真係好有魔既味道

好多應該交代嘅野都唔交代
發覺冇乜人提智雯
其實一人分飾兩角 一正一邪黎講算做得唔錯
隻魔都做得幾出

智雯真係做得幾好
分飾兩角好難做
如果係脆魚就....

佢做一個角色都唔得啦

脆魚做我地應該完咗21集都分唔清邊個係魔邊個係大夫
推到馬明拎視帝
推到出續集

推埋刀削面拎勁歌金曲,唔想大比鳥拎
推到馬明拎視帝
推到出續集

pakno拎硬
推到馬明拎視帝
推到出續集

pakho拎硬
屌!!
突然醒起魔子曰當時都係同展明講
“咩你唔記得我拿”
睇完覺得前幾集好多高潮位,去到結局反而平淡
如果對付魔嗰部分可以做長啲會緊張好多
對個結局有少少失望
張保仔都有智雯,好正
留意到韋家雄開頭幾個shot副眼鏡好多霧氣
其實有咩伏筆?
如果真係開下集

9估
1. 最後係已經成為左魔嘅豪仔,佢畀小馬害死,仲要畀佢搶埋個老母,變魔好合理。啤啤都可以變精靈,豪仔自然可以變魔。

2. 晶晶一直唔知豪仔係小馬害死,可以係好大嘅伏線

3. 平時小馬只係打小妖,只滅過一隻魔。既然世上有咁多精靈,相對應該都有好多魔

4.解埋小馬有咩特別,明明老豆老母都係普通人
馬明叫bonnie做"o個個女仔"
張保仔都有智雯,好正

可惜係幫巫婆配 浪費晒
我係智雯我會灰撚到仆街

https://youtu.be/fI2QBfLzdLk
發覺冇乜人提智雯
其實一人分飾兩角 一正一邪黎講算做得唔錯
隻魔都做得幾出

智雯真係做得幾好
分飾兩角好難做
如果係脆魚就....

佢做一個角色都唔得啦

脆魚做我地應該完咗21集都分唔清邊個係魔邊個係大夫

我驚到時無論係隻魔係終極一戰度玩鳩展明,定係大夫係鬼域就黎俾個日軍劈都好,都係一個表情走天涯

最尾條友

呢個係第幾集
與其真係拍續集有機會整爛套劇倒不如TBB 開始整翻個自己嘅universe 出黎 間唔中crossover 下仲好

馬明個樣 成張 屌你老味好撚好笑.jpg

最尾條友

呢個係第幾集

帶利利搵啤啤果集
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞