Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
由iPhone 7 轉咗做note8
試多次Android

有咩速成鍵盤推介

原生唔好用咩
試多次Android

有咩速成鍵盤推介

原生唔好用咩

note 8原生果個鍵盤麻麻地,有無另一啲推介
試多次Android

有咩速成鍵盤推介

原生唔好用咩

GOOGLE
試多次Android

有咩速成鍵盤推介

原生唔好用咩

換咗機超唔慣
女朋友買左s8,但佢手指幼,設定指紋果陣試極都係「請確認你的手指完全覆蓋」, 有冇解決方法?

試下近d指心

得中指set到,但一用case又detect唔到,所以佢都放棄用指紋

BB 隻手咩
我覺得係佢唔識點放隻手指多

我頭幾日都係按10幾次先開到
建議可嘗試
1. 用保護套 會容易D估位
2. 同一隻手指用幾個方向分開register幾次
3. 唔好拖手指 要信仰按壓 比30g力度試下
4. 咪撚用note8(遠到仆街,如果你手指短而又用緊note8)

利申 而家未有套住 通常2到3下開到機
之前 csl the club係咪有得積分換s8定s8+?
有有巴打記得

補充返,本身用緊iphone 6s諗住轉機,但我又唔鍾意用筆又鍾意影相. 但見s8/8+ 好似冇iphone 8/8plus/X咁好. 好難決定 但真心覺得今年apple冇乜誠意

下年一定量產IPX
S8有齊IPX faceID以外feature
最具未來性既高屏佔有齊 單攝唔輸IP7
另外想要faceID一樣強力既解鎖可以用surface pro做notebook
佢既Windows hello令你可以在全黑環境下紅外線掃描塊臉在0.3秒內解鎖登入畫面
雖然操作感比mac遜色 但全面超越mbp2017 13

不過你同時可考慮iPad pro
總之佢地既stylus生產力比note8高一個次元
用過note就知stylus 無可取代
利申M$打手

其實我覺得IPX同faceID 今年未成熟
反而我著重前後鏡,用耐後流暢度同samsung pay support唔support AMEX
galaxy系列個mon設計同外形係吸引我考慮轉會原因之一
第二係samsung係android入面最保值(我有諗過華為部新flatship)
如果鏡頭夠好同滿足到以上要求,我真係想轉會試下轉會
反正而家有用緊ipad.
同埋ios to android唔知煩唔煩. 同埋d emojis係咪真係差d
between, 前幾代samsung都吸引唔到我le個ifanboy.

用耐後流暢度同ios 比 an係差D os機制問題 但所謂差D 今時今日黎講唔係分別太大,而an 有太多ios比唔到你既功能 哩樣如果你岩洗會覺得好正,例如an 你係youtube 睇到條片 or 電影,想dl落黎遲D慢慢睇,an可以完全用電話就做得到晒
想係電腦隔空完全操作部機 過片過file 過歌,dl 個airdroid 就攪掂晒
note8 哩D一支spen 可以比埋live message你溝女 發揮創意玩,又可以用黎cap你見到既片段做gif 比人
多視窗同步使用,我自己黎計,工作需要開著某D page ,再開計數機計野,唔洗帶多部機,仲有太多野真係講唔晒
加埋外形同mon靚

岩岩玩完samsung s8,s8+,note8,同其他an機.
samsung對於我LE個ifanboy黎講都幾user friendly, 所以如果轉會都係買samsung flatship. 追返post, 如果s8有6gb ram+雙鏡頭, 我諗我轉左會十世

出note8啦 係無s8+咁型,但多支筆 雙鏡雙光學防震 全6gbram 仲有256gb版

支筆同雙鏡係好用,但有冇用就見人見智
咩寫live溝女真係笑咗,咁講既人多數都冇女
我諗到既係比呀婆呀公用嚟寫字
試多次Android

有咩速成鍵盤推介

原生唔好用咩

GOOGLE

In Google we trust
keyboard, launcher, photos, browser都一定用
遲d有埋file go
準備新P.O.

下次加埋post 9條link啦
試多次Android

有咩速成鍵盤推介

原生唔好用咩

GOOGLE

keyboard, launcher, photos, browser都一定用
遲d有埋file go

點解Google keyboard 打唔到中文
試多次Android

有咩速成鍵盤推介

原生唔好用咩

GOOGLE

遲d有埋file go

點解Google keyboard 打唔到中文

download Cantonese input
note8嘅巴打們 我想問下你地*#0*#個list係點架
因為我上網見人地有21項測試

但係我果部就小左樣sensor hub test

想問下你地有冇
準備新P.O.

下次加埋post 9條link啦

有po, 不過尾數打錯8

想問下你地有冇

係第一張圖 上邊數落黎第5行 嘅第3個 點解我部機無呢項test嘅

想問下你地有冇

係第一張圖 上邊數落黎第5行 嘅第3個 點解我部機無呢項test嘅

想問下你地有冇

我都無 n8
之前 csl the club係咪有得積分換s8定s8+?
有有巴打記得

補充返,本身用緊iphone 6s諗住轉機,但我又唔鍾意用筆又鍾意影相. 但見s8/8+ 好似冇iphone 8/8plus/X咁好. 好難決定 但真心覺得今年apple冇乜誠意

下年一定量產IPX
S8有齊IPX faceID以外feature
最具未來性既高屏佔有齊 單攝唔輸IP7
另外想要faceID一樣強力既解鎖可以用surface pro做notebook
佢既Windows hello令你可以在全黑環境下紅外線掃描塊臉在0.3秒內解鎖登入畫面
雖然操作感比mac遜色 但全面超越mbp2017 13

不過你同時可考慮iPad pro
總之佢地既stylus生產力比note8高一個次元
用過note就知stylus 無可取代
利申M$打手

其實我覺得IPX同faceID 今年未成熟
反而我著重前後鏡,用耐後流暢度同samsung pay support唔support AMEX
galaxy系列個mon設計同外形係吸引我考慮轉會原因之一
第二係samsung係android入面最保值(我有諗過華為部新flatship)
如果鏡頭夠好同滿足到以上要求,我真係想轉會試下轉會
反正而家有用緊ipad.
同埋ios to android唔知煩唔煩. 同埋d emojis係咪真係差d
between, 前幾代samsung都吸引唔到我le個ifanboy.

用耐後流暢度同ios 比 an係差D os機制問題 但所謂差D 今時今日黎講唔係分別太大,而an 有太多ios比唔到你既功能 哩樣如果你岩洗會覺得好正,例如an 你係youtube 睇到條片 or 電影,想dl落黎遲D慢慢睇,an可以完全用電話就做得到晒
想係電腦隔空完全操作部機 過片過file 過歌,dl 個airdroid 就攪掂晒
note8 哩D一支spen 可以比埋live message你溝女 發揮創意玩,又可以用黎cap你見到既片段做gif 比人
多視窗同步使用,我自己黎計,工作需要開著某D page ,再開計數機計野,唔洗帶多部機,仲有太多野真係講唔晒
加埋外形同mon靚

岩岩玩完samsung s8,s8+,note8,同其他an機.
samsung對於我LE個ifanboy黎講都幾user friendly, 所以如果轉會都係買samsung flatship. 追返post, 如果s8有6gb ram+雙鏡頭, 我諗我轉左會十世

出note8啦 係無s8+咁型,但多支筆 雙鏡雙光學防震 全6gbram 仲有256gb版

支筆同雙鏡係好用,但有冇用就見人見智
咩寫live溝女真係笑咗,咁講既人多數都冇女
我諗到既係比呀婆呀公用嚟寫字

雙鏡防震可以遠距離偷拍清d
live溝女係實例黎,不過只限初相識用
至於支筆點用 真係睇人 赤兔都要撞見呂布

想問下你地有冇

我都無 n8

想問下你地有冇

我都無 n8

有冇note8巴打可以幫手睇下
女朋友買左s8,但佢手指幼,設定指紋果陣試極都係「請確認你的手指完全覆蓋」, 有冇解決方法?

試下近d指心

得中指set到,但一用case又detect唔到,所以佢都放棄用指紋

BB 隻手咩
我覺得係佢唔識點放隻手指多

我頭幾日都係按10幾次先開到
建議可嘗試
1. 用保護套 會容易D估位
2. 同一隻手指用幾個方向分開register幾次
3. 唔好拖手指 要信仰按壓 比30g力度試下
4. 咪撚用note8(遠到仆街,如果你手指短而又用緊note8)

利申 而家未有套住 通常2到3下開到機

一樣 登錄指紋果時set900幾次 set完之後就好好多 裝埋保護套就無問題 一按即開

想問下你地有冇

我都無 n8

我都無

想問下你地有冇

我都無 n8

我都無

[quote]如果cap screen, 點解佢會自動同我cap埋文字出黎?有無得cancel呢個功能?

就咁用手刀手勢或者 電源制+音量 - 制 cap
唔好用筆 開智能選擇,或者bixby 分析畫面

thx

不過有時只想cap局部畫面

我都無 n8

我都無

求有note8巴打幫幫忙
有冇人睇YouTube唔可以全屏?之前都得唔知做乜呢架全屏粒野冇左
有冇人睇YouTube唔可以全屏?之前都得唔知做乜呢架全屏粒野冇左

原來係YouTube更新左 變左用手指拉大就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞