Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
準備trade走iPhone 7 plus換n8
Btw,有冇巴打知衛信i7+收幾多

128 好似4千頭

跌到咁低

明天狗衝
有冇巴絲知s8個 擺cap完screen ge相上ig story show唔哂成張相 呢個情況應該點搞?

要係setting點搞 定冇得搞

我估要跟番ig 個比例 就咁cap 張圖太長

今日大陸更新左中文bixby 唔知遲下會唔會有廣東話版

啲鬼故都幾恐怖

想問下有冇人係由 XZ Premium 轉去 Note 8?
點樣將背景app完全關咗去唔係背景食ram 除咗停用

無 android 特性,其實唔洗理食左幾多ram 唔夠用自然會清 反而你徹底kill左佢會影響推送同重開速度and 食電
想問下有冇人係由 XZ Premium 轉去 Note 8?

上面有巴打係,我就兩部都有玩 上星期trade走左xzp

無 android 特性,其實唔洗理食左幾多ram 唔夠用自然會清 反而你徹底kill左佢會影響推送同重開速度and 食電

4G或者6G ram一般放置唔理即可
倒水就怪三星就得

倒水就怪三星就得

咁講真6gb 同 4gb 比, 6gb 對於深度自訂rom既包容度好D,多2gb ram比你寫堆code落去 就算精簡得唔好都無咁易delay
package Disabler disable咩好
咩system app最食電
package Disabler disable咩好
咩system app最食電

之前s7e 會禁下d 睇落唔會用既app , 而家note8無用,用跟機電量個入面個休眠就算
大家覺得s8/note8 襟唔襟跌?

襟跌度同銀包厚唔厚成正比

倒水就怪三星就得

咁講真6gb 同 4gb 比, 6gb 對於深度自訂rom既包容度好D,多2gb ram比你寫堆code落去 就算精簡得唔好都無咁易delay

咁唔理佢照用

我同緊普通防撞透明膠殻,你地跌完係咪正常運作

用緊自

用緊跟機透明硬膠套 半米訓著跌過暫時無乜事
note8粒電可唔可以
中重度fb wtsapp lihkg用到一日

ok

我就裸機跌過四,五次都冇事
可能我好彩

我就裸機跌過四,五次都冇事
可能我好彩

半米落地都崩角
note8粒電可唔可以
中重度fb wtsapp lihkg用到一日

我覺得著mon用嘅時間都算耐用

但待機時用電量始終唔及iphone控制得好
壓力爆燈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞