Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
岩岩淘左Samsung 個wireless charger 2舊水落樓
巴打們, 港行s8 64gb已訂,
聽日囉機
正式由iphone轉會android試下
雙修s8+ipad
聽日囉機
雙修s8+ipad

之前咩機
聽日囉機
雙修s8+ipad

之前咩機

iphone 6s
唔知有冇大躍進感覺
聽日囉機
雙修s8+ipad

之前咩機

iphone 6s
唔知有冇大躍進感覺

如果有上ios11應該有
8.0又真係幾鬼快喎衰鬼
今次note8國港兩地同步更新 抵讚
s8就慘d 對上一個更新8月 大概係改善流暢度

唉 大細超

其實幾過份
大陸人話更新完s8順左好多
大家集氣去佢Fb嘈佢 對以後更新有幫助
聽日囉機
雙修s8+ipad

之前咩機

iphone 6s
唔知有冇大躍進感覺

點解咁講
我6s仲用緊ios10
聽日囉機
雙修s8+ipad

之前咩機

iphone 6s
唔知有冇大躍進感覺

點解咁講
我6s仲用緊ios10

咁要note8先有大躍進
聽日囉機
雙修s8+ipad

之前咩機

iphone 6s
唔知有冇大躍進感覺

點解咁講
我6s仲用緊ios10

mon靚十倍
聽日囉機
雙修s8+ipad

之前咩機

iphone 6s
唔知有冇大躍進感覺

點解咁講
我6s仲用緊ios10

mon同相機靚十倍
搵緊靚NOTE8 CASE
巴打們有無介紹
利申手工貼 全包

上星期5 出左旺角睇左輪,最後都係買番 Note 8 官方個「麂皮背蓋」
實物真係幾正

(以前 Note 5 用開官方揭蓋式套,中間有個正方口好方便,Note 8 今次e個冇左正方口所以放棄 )

請問師兄係咪用緊full cover? 我都想換依個殼但怕會頂起個mon貼
聽日囉機
雙修s8+ipad

之前咩機

iphone 6s
唔知有冇大躍進感覺

點解咁講
我6s仲用緊ios10

mon同相機靚十倍

咁夠哂
我都係影相拍片多
我唔明點解係DxO U11會高分過s8,
睇相s8 色係warm d, 但好多野都好過u11
夜拍就不嬲好過iphone, 日頭就iphone 好d
聽日囉機
雙修s8+ipad

之前咩機

iphone 6s
唔知有冇大躍進感覺

點解咁講
我6s仲用緊ios10

6s 轉note8路過 開心使用中
唔知點解用唔到smart view 冇得同電視同步

之前咩機

iphone 6s
唔知有冇大躍進感覺

點解咁講
我6s仲用緊ios10

iPhone 7 轉note 8
重生的感覺

6s轉note8

iphone 6s
唔知有冇大躍進感覺

點解咁講
我6s仲用緊ios10

iPhone 7 轉note 8
重生的感覺

6s轉note8

我都用緊Iphone 6s, 呢排部機愈來愈lag
考慮緊換機,想問下換左note8 有咩感想? 64gb 夠唔夠用?
對上一部android機係LG G4

Iphone X好貴,又唔想換Iphone 8 plus, 想換下個樣同plus 太大部
考慮緊s8+, note 8 定平d 換one plus 5t 算。。。

少打機,多數睇片,whatsapp, 上網 等。
爭扎緊s8定note 8好 s8細細部手感就最fit,note8就外型(個人鐘意方角機))同6GB ram

4gb同6gb會唔會差好遠
新買碌8 係有啲偏黃 ig啲相色水睇落怪怪地

我係最佳化顯示都有d偏紅
開埋藍光過灑先正常d
爭扎緊s8定note 8好 s8細細部手感就最fit,note8就外型(個人鐘意方角機))同6GB ram

用緊note 8系統已經佔咗2 gb 其他佔咗914 mb 你自己諗
我諗緊note8 64gb+ 64gb SD card 夠唔夠
我諗緊note8 64gb+ 64gb SD card 夠唔夠

咁點解唔買128

要s8又要6GB ram可以諗s8+,其實個size唔係同s8差好遠
不過等到就諗s9,分分鐘有齊6GB ram同雙鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞