Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
s8+ 既巴打用緊咩鍵盤打速成?
而家用緊速成鍵盤,但係我用左第一頁adb條code hide左狀態列之後whatsapp打emoji就變左要熄左個鍵盤先用到
想問埋google個gboard係咪唔支援中文?我見好似幾方便

swipekey都唔錯
想問一下用緊note8既手足
單手用方便嗎

睇手形 我細手就唔多方便 不過好過水果8plus

thx bro 主要都係打字部分如果keep返同note5有單手模式其實好正
之前用緊note5 好好體驗

用慣note5就無問題啦
因為note8仲窄好渣手

但會唔會太長好難單手用?

note8 單手打字覆post 完全無問題
想問你地有無人用 note 8打傳說?
我打好似唔係幾順,又疾疾地咁。
我用另一部手機又無咁差。

s8都係
唔會keep到60fps
介面lag

你有無試過用前面既方法?
想問你地有無人用 note 8打傳說?
我打好似唔係幾順,又疾疾地咁。
我用另一部手機又無咁差。

s8都係
唔會keep到60fps
介面lag

你有無試過用前面既方法?

其實keep唔到60 好正常,傳說哩隻野根本就係直接由ios 抄過黎 無針對性優化,開到盡打團戰最多5x,好似大陸隻王者榮耀,oppo肯科水比騰訊 攪一攪 用660 u都全程keep著60fps,835最勁果部都係得55-60

痴到盡 鬥大比數
八達通今日記者會再講明,下月宣佈推出八達通跟 Samsung Pay 聯合細節

有冇巴打支spen寫出黎會歪?(紅圈圈住)
好有flagship FEEL,但好重皮

note 8 細少少size無問題 而家下下6寸以上
準備trade走iPhone 7 plus換n8
Btw,有冇巴打知衛信i7+收幾多

128 好似4千頭

128 好似4千頭

跌到咁低

今日大陸更新左中文bixby 唔知遲下會唔會有廣東話版

有就實有
但我覺得有排
聽日攞note8 有咩注意

要check咩

在電話鍵盤輸入 *#0*# 進入工程模式
按二下返回鍵即可恢復

Note8 交機注意事項
http://samsungnote8.pixnet.net/blog/post/44827788-note8-%E4%BA%A4%E6%A9%9F%E6%B3%A8%E6%84%8F%E4%BA%8B%E9%A0%85
紅色版s8

仲好j過隻紅xzp

啲鬼故都幾恐怖

如果s8有6gb ram就無敵,大機個位俾返note 8咪幾好
紅色版s8

仲好j過隻紅xzp

質感 s8正好多

有冇巴絲知s8個 擺cap完screen ge相上ig story show唔哂成張相 呢個情況應該點搞?

要係setting點搞 定冇得搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞