Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
點解冇乜人討論note8 同埋note8係咪用唔到package disabler pro ??

周街見note 8 多過s8 而家比數 6:4
如果cap screen, 點解佢會自動同我cap埋文字出黎?有無得cancel呢個功能?

之前 csl the club係咪有得積分換s8定s8+?
有有巴打記得
快充咪會越黎越慢
用左s8 2個月 感覺快充好似冇之前咁快
點解冇乜人討論note8 同埋note8係咪用唔到package disabler pro ??

覺得S8人人岩用但碌8未必
我感覺Note8同S8+都賣得唔太好,因為最近佢地有降價,而S8價幾硬
硬到我見到太陽台3個月仲係4998咁硬
以前未見過三星可以將D手機定價又貴又硬

話說香港三星換moon洗唔洗wipe data
如果cap screen, 點解佢會自動同我cap埋文字出黎?有無得cancel呢個功能?

用筆 開智能選擇,或者bixby 分析畫面
快充咪會越黎越慢
用左s8 2個月 感覺快充好似冇之前咁快

如果有開mon睇野會慢過熄mon差
youtube 全屏幕問題已經解決 而家大家可以用雙指放大手勢就ok ,無左粒的提示only
[quote]如果cap screen, 點解佢會自動同我cap埋文字出黎?有無得cancel呢個功能?

就咁用手刀手勢或者 電源制+音量 - 制 cap
唔好用筆 開智能選擇,或者bixby 分析畫面
nplm

我感覺Note8同S8+都賣得唔太好,因為最近佢地有降價,而S8價幾硬

會全洗
nplm

https://www.youtube.com/watch?v=U6jtZHeBjoE

有冇手足試左個8.0beta?

睇完好期待note 8上8.0
youtube 全屏幕問題已經解決 而家大家可以用雙指放大手勢就ok ,無左粒的提示only

屌我琴晚都仲有
放大唔到
https://www.youtube.com/watch?v=U6jtZHeBjoE

有冇手足試左個8.0beta?

睇完好期待note 8上8.0

Beta好食電

屌我琴晚都仲有
放大唔到

thanks

Android兢爭大
好多人都係睇價錢做人
Note 8同S8+個價確實偏貴

三叔真係on9,根本有碌爆洗撚出S8+咩,S8出6+128肯定大賣,s8一攞上手個感覺係好正,大小岩岩好,mon又大5.8吋,只係聽我講無用,去鋪頭撚下部機就知

三叔真係on9,根本有碌爆洗撚出S8+咩,S8出6+128肯定大賣,s8一攞上手個感覺係好正,大小岩岩好,mon又大5.8吋,只係聽我講無用,去鋪頭撚下部機就知

個人認為三叔如果整部5", 5.8" +note8 6.3" 可以打晒全線空位

個人認為三叔如果整部5", 5.8" +note8 6.3" 可以打晒全線空位

S8+ 6 128使用者
用落只感覺如果唔係6/128一定係S8優勢
5" 18.5:9 可能細過SE波

BTW我係想講 有D廠商連CHECK機都要wipe人地條女
有有巴打記得

補充返,本身用緊iphone 6s諗住轉機,但我又唔鍾意用筆又鍾意影相. 但見s8/8+ 好似冇iphone 8/8plus/X咁好. 好難決定 但真心覺得今年apple冇乜誠意
有有巴打記得

補充返,本身用緊iphone 6s諗住轉機,但我又唔鍾意用筆又鍾意影相. 但見s8/8+ 好似冇iphone 8/8plus/X咁好. 好難決定 但真心覺得今年apple冇乜誠意

下年一定量產IPX
S8有齊IPX faceID以外feature
最具未來性既高屏佔有齊 單攝唔輸IP7
另外想要faceID一樣強力既解鎖可以用surface pro做notebook
佢既Windows hello令你可以在全黑環境下紅外線掃描塊臉在0.3秒內解鎖登入畫面
雖然操作感比mac遜色 但全面超越mbp2017 13

不過你同時可考慮iPad pro
總之佢地既stylus生產力比note8高一個次元
用過note就知stylus 無可取代
利申M$打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞