Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
啤啤都係用s8

來源
啤啤都係用s8

有圖有真相
有冇人有買 Dex ? 有冇試用報告?

好廢。唔好嘥錢

今日換左機
發覺用電有啲快 唔知係心理作用定咩
想問正唔正常?

今日換左機
想問正唔正常?

wechat

今日換左機
想問正唔正常?

有支那app正常既
其實講咗幾多次用大陸apps部機會lag會食電,但始終都係有人唔聽,到又lag又食電果時就怪部機

以前用LG G3果時部機冇裝大陸apps,所有嘢都正常。俾咗老母用後佢裝咗啲大陸apps,結果就lag到七彩
請問一下4gb ram同6gb ram差多唔多 用緊note5 想升級

入門機小米果d都4gb ram了,而家仲點會買 4gb ram機,cpu慢頂多load耐1秒半秒,唔夠ram就長期窒機

分別好大
旗艦機多數有835 會落DDR4X
同係4gb一定比中階機存取快
4gb夠 6gb future proof咁解
6gb ram 開成30個輕食app都唔會reload

有冇12月生日巴絲收到免費雪糕
youtube 發現冇咗18:9 fullmon button ? 有冇人一樣?
朝早11點幾95%開始用到夜晚7點半熄機
無打機 無睇片 但用得幾密 主要係上網同用Samsung note, ig, fb呢啲 想問個screen 佔左30%電正唔正常?
其他都係唔多過5% 都係1-2%左右
同埋都休眠左好多無用既app
同埋其實係咪休眠哂所有app都唔會有咩影響?
youtube 發現冇咗18:9 fullmon button ? 有冇人一樣?

好似係轉左手指放大縮細手勢
無打機 無睇片 但用得幾密 主要係上網同用Samsung note, ig, fb呢啲 想問個screen 佔左30%電正唔正常?

Moon佔最多電正常

Moon佔最多電正常

今日試左 中級省電但限cpu 70% ,熄背景數據 ,解像HD+ ,熄同步,全部app自動休眠。6點滿電開機,下晝一點開始用到依家7點冇停過 仲有40%電。
聽日會試下唔省電會用幾多。
本po11月尾懶人包:
1)s8/s8+終於有新更新
2)youtube片轉18.5:9 要用放大手勢
3)n/s8/+耗電問題

放大手勢都唔得
本po11月尾懶人包:

放大手勢都唔得

你用OBYouTube定official?
本po11月尾懶人包:

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞