Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
想問s8 / note8既前置鏡頭有冇得點擊對焦?

依家用緊s7係冇

但冇s7咁廣角

set番4:3會好d ,原生好似set左16:9

4:3都冇s7,s6咁廣
唔知Samsung做乜勁
不過依然wide過iPhone

有點擊對焦好用好多
都唔明s7點解冇
屌佢老尾有冇人update左s8+之後冇左fast charge?
仆佢個街宜完要差十鳩幾個鐘先滿電
日日6x幾%電就要拎部電話出去

冇事喎你幾時更

https://www.google.com.hk/amp/s/wccftech.com/galaxy-s8-update-fast-charging-broken/amp/
唉點解係我

有冇大佬知可以點解決
有尿袋都唔係辦法 煩到嘔

等update
屌佢老尾有冇人update左s8+之後冇左fast charge?

冇事喎你幾時更

https://www.google.com.hk/amp/s/wccftech.com/galaxy-s8-update-fast-charging-broken/amp/
唉點解係我

flash返舊firmware囉

會唔會冇左保養?

官方降版應該唔會冇保養,我估

今朝一起身見到手機差成日先得6x%電燥到仆街
唉 on99等update算 Btw thx

冇事喎你幾時更

唉點解係我

有冇大佬知可以點解決
有尿袋都唔係辦法 煩到嘔

等update

唯有係咁
有無師兄部note 8個 LED 指示燈正係識顯示三原色,同埋顯示白色好奇怪,其他顏色直情唔識著?

入 *#0*#睇睇

S8直頭得三原色

其實好似不嬲都係得三色

紅藍綠

即係唔會顯示呢三色以外的顏色?
so sad

不過發現wtsapp有得簡好多種

就係以前我用LG WhatsApp 可以較唔同色,LED 都顯示到
依家note 8較三色以外嘅色就顯示唔到,所以我唔知係咪機問題
想問下有無人部note8 lock機之後,個always on display有時會好光,有時會好暗。我知道暗就正常,不過有時佢會無啦啦變光,之後好耐都唔會暗返。有無人係咁?
究竟有咩貼係fit 買左2,3張 都唔係好滿意

或者香港邊度有得包膜

究竟有咩貼係fit 買左2,3張 都唔係好滿意

或者香港邊度有得包膜

有無師兄部note 8個 LED 指示燈正係識顯示三原色,同埋顯示白色好奇怪,其他顏色直情唔識著?

入 *#0*#睇睇

S8直頭得三原色

其實好似不嬲都係得三色

紅藍綠

so sad

就係以前我用LG WhatsApp 可以較唔同色,LED 都顯示到
依家note 8較三色以外嘅色就顯示唔到,所以我唔知係咪機問題

我無事
而家邊度買 Note 8 平?見豐澤、蘇寧嗰啲要正價出

S8直頭得三原色

其實好似不嬲都係得三色

紅藍綠

so sad

我無事

s8+無事 whatsapp一直用紫色

note8 有白色喎
S8用家可唔可以講比我知 由個mon 2邊平既轉去用s8既曲面有咩感覺 想出s8但對佢個曲面有d唔好既感覺
利申 用緊最舊個部galaxy a5

本身我都未用過edge mon 轉左s8+ 1個月多啲 我可以話操作上係無分別 舉個例子就係我玩pad轉珠轉到去個edge都唔會甩手

我去玩下d display機個陣 感覺我望埋去好怪咁 btw thx

真係要講缺點...
易爆個平面mon
完美mon貼難搵
玻璃mon貼都易爛啲

但係唔點跌 其實都無事

一個優點都冇
好老實講

利伸機主

其實好似不嬲都係得三色

紅藍綠

so sad

我無事

揀左黃色都係出紫色

紅藍綠

so sad

我無事

note8 有白色喎

佢個白色都唔係白色,紫紫地,要想像力先睇得出佢係白色,佢溝色溝得好差
想問下大家用緊咩殼
想問下我熄左AOD之後,收到wtsapp冇左呼吸燈,要點校
想問s8 / note8既前置鏡頭有冇得點擊對焦?

依家用緊s7係冇

但冇s7咁廣角

set番4:3會好d ,原生好似set左16:9

4:3都冇s7,s6咁廣
唔知Samsung做乜勁
不過依然wide過iPhone

有點擊對焦好用好多
都唔明s7點解冇

點擊係幾正,只係覺得冇咁wide有d退步
不過冇以前咁wide已經係成部機最唔滿意既地方
想問下大家用緊咩殼

uag case最實淨
S8用家可唔可以講比我知 由個mon 2邊平既轉去用s8既曲面有咩感覺 想出s8但對佢個曲面有d唔好既感覺
利申 用緊最舊個部galaxy a5

本身我都未用過edge mon 轉左s8+ 1個月多啲 我可以話操作上係無分別 舉個例子就係我玩pad轉珠轉到去個edge都唔會甩手

我去玩下d display機個陣 感覺我望埋去好怪咁 btw thx

真係要講缺點...
易爆個平面mon
完美mon貼難搵
玻璃mon貼都易爛啲

但係唔點跌 其實都無事

一個優點都冇
好老實講

利伸機主

咁驚?!點解咁講 detail因為諗緊轉咩機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞