Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
韓水note 8熄機點解會彈lg logo出黎

咁撚好玩?
話說你哋部機用咩display mode?

2k, 上網睇2k同fhd 相差只係少半小時電力

之前用過一排影院 而家轉番最佳化 不過減左一半藍
有冇人有買 Dex ? 有冇試用報告?
韓水note 8 用到 volte 嘛?

求助

係咪冇計???

泡菜水機 都可以用 VoLTE

S K T Hidden Menu

SKT --->996412
KT --->774632
LG U+ --->0821

我係 KT
打完密碼,入VoLTE setting,佢會彈左舊野出黎,禁close
之後入IMS service switch開返mmtel switch同VoLTE
就完成

上面係香討d人講S8+ 用法 NOTE8唔知

2k, 上網睇2k同fhd 相差只係少半小時電力

display mode喎

最佳化開google music覺得好刺眼
但其他三個mode又覺得太bland
好耐都未過lag機
note 8

碌8出左幾耐

最佳化開google music覺得好刺眼
但其他三個mode又覺得太bland

電影mode睇慣左好似隻眼真係舒服d
s8 有 update
同步真係唔長開 隔一排同步一次都夠做, 另外定位都諗緊熄唔熄左佢好,好似都好曬電。
同步真係唔長開 隔一排同步一次都夠做, 另外定位都諗緊熄唔熄左佢好,好似都好曬電。

咁用法咪斬腳指避沙蟲

定位,nfc 有需要先開,aod唔開 me

咁用法咪斬腳指避沙蟲

定位都閂?唔見咗有個gps睇下都好啊

你諗住兩日先叉電一次?
咩都開晒都係一日一叉

你諗住兩日先叉電一次?
咩都開晒都係一日一叉

係向就嚟冇電果陣又冇尿袋先咁set。

本身係較中度省電 cpu限70%效能,解像set HD+, 但係真係有d 影響使用同觀感,諗住轉為熄同步慳電,隔幾日開返佢同步一次都唔會太大影響。定位就仲諗緊大唔大影響。
韓水note 8熄機點解會彈lg logo出黎

咁撚好玩?

屌,明顯係l版 LG U+

你諗住兩日先叉電一次?
咩都開晒都係一日一叉

本身係較中度省電 cpu限70%效能,解像set HD+, 但係真係有d 影響使用同觀感,諗住轉為熄同步慳電,隔幾日開返佢同步一次都唔會太大影響。定位就仲諗緊大唔大影響。

唔洗較
淨係個gps哂電姐
啤啤都係用s8

你諗住兩日先叉電一次?
咩都開晒都係一日一叉

唔洗較
淨係個gps哂電姐

除左gmail其實無野要同步 偏偏佢個app無autosync 連新email嘅通知都唔會彈
啤啤都係用s8

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞