Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
張whitestone 貼跌爆左, s8+ 版又無晒補充助於是上星期去左ssp 貼玻璃貼
再揀我都係會揀whitestone 先
一來平舊幾水, 而最重要係 whitestone 張貼滑過ssp 果張好多, 雖然ssp 果張都ok 滑.

但whitestone 都有唔好就係唔係全滿, 仲有張野唔知點解貼左幾日後自己邊位起泡, 跟左說明有照完頭幾十秒拎住個框抹個邊再照發現勁痴塵, 再抹就甩膠, 聽筒位對下個邊成個月都係keep 住會痴塵

而ssp 果個, 佢地貼既手勢係好好, 隻膠水又無咁痴塵, 師傅有提7 日內盡量唔好抹. 好彩佢隻膠無痴塵所以無問題

不過因為佢張全滿, 攪到之前用開有好緊既殼同原廠套用唔到, 驚頂起張貼
想問下有冇人係由 XZ Premium 轉去 Note 8?

上面有巴打係,我就兩部都有玩 上星期trade走左xzp

唔知點解有股衝動想試下用 Samsung
想問下有冇人係由 XZ Premium 轉去 Note 8?

魅力

魅力

我由 K810i 用到而家 XZ Premium,都成十年了
張whitestone 貼跌爆左, s8+ 版又無晒補充助於是上星期去左ssp 貼玻璃貼
再揀我都係會揀whitestone 先
一來平舊幾水, 而最重要係 whitestone 張貼滑過ssp 果張好多, 雖然ssp 果張都ok 滑.

但whitestone 都有唔好就係唔係全滿, 仲有張野唔知點解貼左幾日後自己邊位起泡, 跟左說明有照完頭幾十秒拎住個框抹個邊再照發現勁痴塵, 再抹就甩膠, 聽筒位對下個邊成個月都係keep 住會痴塵

而ssp 果個, 佢地貼既手勢係好好, 隻膠水又無咁痴塵, 師傅有提7 日內盡量唔好抹. 好彩佢隻膠無痴塵所以無問題

不過因為佢張全滿, 攪到之前用開有好緊既殼同原廠套用唔到, 驚頂起張貼

全部機最大敗筆就係moon易爆都算
係極之易整花 同埋完美貼好貴

魅力

我由 K810i 用到而家 XZ Premium,都成十年了

罪大除左手感差同外觀萬年不變之外還ok
我一向都極唔鐘意三星,因為所有機由低至高端永遠都係果個樣
今代S8我feel到誠意 而深度UI亦用到唔錯
最緊要係一睇就知道係一部galaxy 旗艦裝置
剩係外觀都秒ip8之餘未來出到s11肯定都仲係呢個樣 唔會out

btw我覺得iphone出左10,三星應該skip s9
年頭直接出s10 純粹s9改名
大家覺得s8/note8 襟唔襟跌?

我就裸機跌過四,五次都冇事
可能我好彩

半米落地都崩角

一呎落地已崩角
用返個薄殼啦

咁崩少少我都有,不過冇爆mon 我當冇事
note 8 藍芽聽歌仲細聲過s7e 有冇人知點搞
而家買 Note 8 最平係咪 The Club?
128GB 200 分 + $6,898
而家買 Note 8 最平係咪 The Club?
128GB 200 分 + $6,898

我都想知點出好
升咗上AQJ8 一個星期
覺得食電咗
其他冇乜特別
note 8 電量如何?
有啲心動
巴打知唔知拍片係咪一定有10分鐘限制?
note 8 電量如何?
有啲心動

巴打知唔知拍片係咪一定有10分鐘限制?
印象中以前完左十分鐘佢都會繼續拍落去 而家唔知
10之後好似係分左file
10之後好似係分左file

要手動再拍,琴日試過
邊度有Whitestone 代貼?
貼左everdry, 暫時感覺良好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞