Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
朝早11點幾95%開始用到夜晚7點半熄機
無打機 無睇片 但用得幾密 主要係上網同用Samsung note, ig, fb呢啲 想問個screen 佔左30%電正唔正常?
其他都係唔多過5% 都係1-2%左右
同埋都休眠左好多無用既app
同埋其實係咪休眠哂所有app都唔會有咩影響?

Moon佔最多電正常

今日試左 中級省電但限cpu 70% ,熄背景數據 ,解像HD+ ,熄同步,全部app自動休眠。6點滿電開機,下晝一點開始用到依家7點冇停過 仲有40%電。
聽日會試下唔省電會用幾多。

本po11月尾懶人包:
1)s8/s8+終於有新更新
2)youtube片轉18.5:9 要用放大手勢
3)n/s8/+耗電問題

放大手勢都唔得

你用OBYouTube定official?

放大手勢用到喎我
無打機 無睇片 但用得幾密 主要係上網同用Samsung note, ig, fb呢啲 想問個screen 佔左30%電正唔正常?

Moon佔最多電正常

用左5年iphone轉返android ,唔係幾清楚舊電同用電既情況

Moon佔最多電正常

今日試左 中級省電但限cpu 70% ,熄背景數據 ,解像HD+ ,熄同步,全部app自動休眠。6點滿電開機,下晝一點開始用到依家7點冇停過 仲有40%電。
聽日會試下唔省電會用幾多。

留名聽日睇包膠
本po11月尾懶人包:

放大手勢都唔得

放大手勢用到喎我

我用offical, 解除更新再裝都唔得
本po11月尾懶人包:

放大手勢都唔得

放大手勢用到喎我

唔係條條片都得,好多都唔得
本po11月尾懶人包:

放大手勢都唔得

放大手勢用到喎我

暫時發現21:9放大唔到

Note8?
我1個鐘就用左200 重要係較左慳電模式
係咪部電話有問題
好似有更新

Note8?
係咪部電話有問題

Note8?
係咪部電話有問題

你同核電過上面
到底係我電池有問題定係你地用得好

我成日都覺得d電用得好快
出左1個月

出左1個月

上面係味較到最暗 螢幕耗電少到咁誇張,我s8plus 兩粒幾鐘已經340mAh。

出左1個月

你重誇過我
但我第一日買完用嗰時 無裝啲咩就咁睇下setting都覺得用得快

補返岩先張圖

補返岩先張圖

都係一日一充啫
本po11月尾懶人包:

放大手勢都唔得

放大手勢用到喎我

暫時發現21:9放大唔到

21:9 放大咪會crop 左兩邊
個放大功能係等兩邊唔會好有黑邊, 唔係比上下無黑邊

出左1個月

60%亮度 唔打機 純睇下fb lihkg 大約用到6粒鍾

Note8?
係咪部電話有問題

s8呀
有冇人有用NOTE8 傳說對決?

KEEP唔KEEP到55FPS 以上? 開全高既話

Note8?
係咪部電話有問題

s8呀

原來一樣 仲以為自己部機特別倒水
想問下 用咗藍牙耳機 發現佢個聲限制咗(大約每邊得一半聲) 有冇得較返高?
想問下 用咗藍牙耳機 發現佢個聲限制咗(大約每邊得一半聲) 有冇得較返高?

Note8 同埋想問埋咁多位巴打會唔會開埋藍光濾鏡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞