Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
我想問, 你地部n8/s8/s8+, 收到message後會唔會on 一 on 個lock screen?
定係就咁只係震一震+著LED 燈?
我想問, 你地部n8/s8/s8+, 收到message後會唔會on 一 on 個lock screen?

你著左edge light
edge light個邊 開到最闊 + 用samsung music好鬼型

正常係震加響同led,on screen好似要另外set

正常係震加響同led,on screen好似要另外set

on screen 要裝app

between 想問下whatsapp noti 係咪只可以事先開咗個pop up notification
個edge lighting 先識係lock screen 轉

edge lighting較always on
唔貼moon貼
一日花一條 超級無敵易花
edge轉角位重災區
S8+冇官方屏保但買左非官方屏保
唔貼moon貼
edge轉角位重災區

啲人話而家電話啲玻璃唔會花又乜乜乜全部都係垃撚圾
btw用多排唔覺架喇
唔貼moon貼
edge轉角位重災區

btw用多排唔覺架喇

唔理 繼續裸
唔貼moon貼
edge轉角位重災區

btw用多排唔覺架喇

唔理 繼續裸

最大問題係moon面個疏油塗層冇晒,望住部電話都唔知係睇緊畫面定睇緊指模
唔貼moon貼
edge轉角位重災區

btw用多排唔覺架喇

唔理 繼續裸

最大問題係moon面個疏油塗層冇晒,望住部電話都唔知係睇緊畫面定睇緊指模

打個車用臘
成個moon爽曬
乜原本屏保 s8 有一年,note 8得半年
乜原屏保 s8 有一年,note 8得半年
唔貼moon貼
edge轉角位重災區

btw用多排唔覺架喇

唔理 繼續裸

打個車用臘
成個moon爽曬

車蠟打落個mon到 真係無問題? 你唔講我都無諗過呢個做法
睇下s9 有冇機會回歸

如果s9細機無咩大問題
有雙鏡頭 又有6gb ram
應該會note8轉s9

btw 希望無問題

又發功
https://technews.tw/2017/11/22/samsung-galaxy-s9-may-have-no-face-id/

三星還計劃推出搭載每秒拍攝超過 1,000 張影像的「3-stack layer」影像感測器後置鏡頭,使其擁有專業相機的高速拍攝功能。

三星最後還會提供後置雙鏡頭系統,就像蘋果 iPhone 7 Plus。

另外,傳聞還提到三星不會增加 S9 的螢幕大小,但已有傳聞蘋果打算明年推出更大的 iPhone X Plus 機型,螢幕達 6.46 英吋。三星寧願選擇提供蘋果更大的 OLED 螢幕,卻不為自家 S9 增大螢幕,確實有點說不通。

真係好難捉摸

3層除左變厚同1000fps真係冇乜用
唔貼moon貼
edge轉角位重災區

btw用多排唔覺架喇

唔理 繼續裸

打個車用臘
成個moon爽曬

啲蠟小小咁落 太多會積落啲邊位同聽筒位
用過中蠟
唔貼moon貼
edge轉角位重災區

btw用多排唔覺架喇

唔理 繼續裸

打個車用臘
成個moon爽曬

用過中蠟

疏油塗層原來會冇埋
求意外跌爆個moon
s8+有更新
唔貼moon貼
edge轉角位重災區

btw用多排唔覺架喇

唔理 繼續裸

打個車用臘
成個moon爽曬

用過中蠟

水蠟你估得唔得呢可
唔貼moon貼
edge轉角位重災區

btw用多排唔覺架喇

唔理 繼續裸

咁快無哂
我note8都係裸mon
睇完你咁搞到有d驚

利伸 出左一個月多d 味有花
s8+有更新

touch performance
s8+有更新

順左
s8+有更新

順左

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞