Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
其實smart switch係唔係透露左s9嘅外型?下巴窄過上面

無下巴 好怪
變相..機身厚左

其實我覺得有無下巴都無乜所謂
但係可唔可以唔要個曲mon設計
其實smart switch係唔係透露左s9嘅外型?下巴窄過上面

無下巴 好怪
變相..機身厚左

傳s9後會推出一款平面版本

無下巴 好怪
變相..機身厚左

如果變厚邊哩?

其實又覺得曲面冇乜影響

無下巴 好怪
變相..機身厚左

uag case 真係一分錢一分貨
其實想問下係咪全部玻璃mon貼都會接觸不良?
hsbc 個app note8 幾時先推support 指紋登入

有左好耐啦

note 8 wor

note8有專用hsbc app?咁我唔知㕸

唔係

唔係

有冇咩平嘅牌子介紹下
搞左成日,
比160蚊backuptrans算.
過哂whatsapp去部新s8度
搞左成日,

我用左第一版既abd shell, 用完whatsapp打emoji要再噤多2個制先噤到出黎,好似追post曾經見過有解決方法,有冇巴打知?

求巴打解答
搞左成日,

咩效果
有冇人用即時景深影相嗰陣都會好多雜訊,好陣影唔清楚咁?
搞左成日,

咩效果

NOTE 8 功能?
搞左成日,

咩效果

NOTE 8 功能?

yes

唔係

有冇咩平嘅牌子介紹下

平野無好

唔係

有冇咩平嘅牌子介紹下

平野無好

ray ma介紹果個貼有冇伏?
有冇人用即時景深影相嗰陣都會好多雜訊,好似影唔清楚咁?
睇下s9 有冇機會回歸

唔係

有冇咩平嘅牌子介紹下

平野無好

ray ma介紹果個貼有冇伏?

個個好多人都話無伏
但係超貴
睇下s9 有冇機會回歸

如果s9細機無咩大問題
有雙鏡頭 又有6gb ram
應該會note8轉s9

btw 希望無問題
部s8入親設定>安全都會彈
大家有冇呢個問題
睇下s9 有冇機會回歸

如果s9細機無咩大問題
應該會note8轉s9

btw 希望無問題

又發功
https://technews.tw/2017/11/22/samsung-galaxy-s9-may-have-no-face-id/

三星還計劃推出搭載每秒拍攝超過 1,000 張影像的「3-stack layer」影像感測器後置鏡頭,使其擁有專業相機的高速拍攝功能。

三星最後還會提供後置雙鏡頭系統,就像蘋果 iPhone 7 Plus。

另外,傳聞還提到三星不會增加 S9 的螢幕大小,但已有傳聞蘋果打算明年推出更大的 iPhone X Plus 機型,螢幕達 6.46 英吋。三星寧願選擇提供蘋果更大的 OLED 螢幕,卻不為自家 S9 增大螢幕,確實有點說不通。
睇下s9 有冇機會回歸

如果s9細機無咩大問題
應該會note8轉s9

btw 希望無問題

又發功
https://technews.tw/2017/11/22/samsung-galaxy-s9-may-have-no-face-id/

三星還計劃推出搭載每秒拍攝超過 1,000 張影像的「3-stack layer」影像感測器後置鏡頭,使其擁有專業相機的高速拍攝功能。

三星最後還會提供後置雙鏡頭系統,就像蘋果 iPhone 7 Plus。

另外,傳聞還提到三星不會增加 S9 的螢幕大小,但已有傳聞蘋果打算明年推出更大的 iPhone X Plus 機型,螢幕達 6.46 英吋。三星寧願選擇提供蘋果更大的 OLED 螢幕,卻不為自家 S9 增大螢幕,確實有點說不通。

真係好難捉摸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞