Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
由港行一出街個日買用到依家,一開始用係超慳電,依家啲電有少少倒水,夜晩六點另叉滿電十點另已經冇乜,用三四個鐘已經得返二三十

s定note?

s8plus

我s8都耐過你
試吓刷返舊firmware?
我黎report 1下
我6月買s8細機
一開始係順滑
但放左n張相同裝左好多app後開始好慢
去到唔耐煩level
例如原裝相簿load 一個千幾張相既folder會慢慢load
影相取景時係經常lag機
打機frame rate 低左
開app明顯慢左(唔順,一買翻黎頭幾日做所有事都好smooth咁)
最離譜係
如果影完立刻熄mon or 影完唔俾佢load 立刻出翻desktop
張相係save唔到的
所以影完係要等佢load哂preview圖先可以做其他嘢
我係無咩裝大陸app的一路以來都keep得好乾淨,app其實唔多)
到今日轉左iphone x
reset 部s8
順哂

相反一開始lag
後期更新順返
有無辦法改善底噪嘅方法,我用campfire黎聽d底噪勁到

note 8?

S8+ ,用iphone 6s比較明顯iphone會靜好多,熄mon近乎無底噪
話說多唔多人用無線叉電

間唔中係屋企先用,唔想個充電位損耗太快,不過無線充其實唔方便,部機唔可以離開個充電板同比有線充慢
話說多唔多人用無線叉電

間唔中係屋企先用,唔想個充電位損耗太快,不過無線充其實唔方便,部機唔可以離開個充電板同比有線充慢

有冇用QI 無線充?
我黎report 1下
我6月買s8細機
一開始係順滑
去到唔耐煩level
例如原裝相簿load 一個千幾張相既folder會慢慢load
開app明顯慢左(唔順,一買翻黎頭幾日做所有事都好smooth咁)
最離譜係
如果影完立刻熄mon or 影完唔俾佢load 立刻出翻desktop
張相係save唔到的
我係無咩裝大陸app的一路以來都keep得好乾淨,app其實唔多)
reset 部s8
順哂

我都講下啦,一出日就買左s8+ 4ram 64 GG
用到依家,感覺上samsung已經進步左好多
以前用過s3 ,s7 edge,用唔夠三個月到半年已經好快有lag機情況,但今次部s8+真係有驚喜,依家用左咁耐完全冇呢個問題,全部野都好順開app依然好快,但唯一有時開WhatsApp 啲好多對話嘅chat room就會要load同lag唔知關唔關WhatsApp事

唔知係咪多app 都佔左5GB幾 ,定係關WhatsApp 同 Google keyboard事,有時開wtsapp 彈keyboard出嚟果陣會卡。
我黎report 1下
我6月買s8細機
一開始係順滑
去到唔耐煩level
最離譜係
張相係save唔到的
reset 部s8
順哂

我影相都有呢個問題,唔知係咪關我save 相去sd 卡事
話說多唔多人用無線叉電

放喺電腦前面,用電腦就放喺到叉電
有樣野好怪,note8用到Samsung music ,s8唔得,dl都無得dl
S7受唔受傾
我黎report 1下
我6月買s8細機
一開始係順滑
去到唔耐煩level
最離譜係
張相係save唔到的
reset 部s8
順哂

我都講下啦,一出日就買左s8+ 4ram 64 GG
用到依家,感覺上samsung已經進步左好多
以前用過s3 ,s7 edge,用唔夠三個月到半年已經好快有lag機情況,但今次部s8+真係有驚喜,依家用左咁耐完全冇呢個問題,全部野都好順開app依然好快,但唯一有時開WhatsApp 啲好多對話嘅chat room就會要load同lag唔知關唔關WhatsApp事

唔知係咪多app 都佔左5GB幾 ,定係關WhatsApp 同 Google keyboard事,有時開wtsapp 彈keyboard出嚟果陣會卡。

我都有呢個問題
話說多唔多人用無線叉電

每日返到去放部機喺度就叉得 超方便

每晩訓前放上去又唔洗搵叉電線
點解三叔服務中心既免費差電 連個type c都冇
點差

三星 傻的嗎
點解三叔服務中心既免費差電 連個type c都冇
點差

三星 傻的嗎

自膠 其實有不過好少
但週街都note8 s8 點充
我黎report 1下
我6月買s8細機
一開始係順滑
去到唔耐煩level
最離譜係
張相係save唔到的
reset 部s8
順哂

唔關sd card 事
samsung 問題
S7受唔受傾

s7正呀有AOSP rom
有樣野好怪,note8用到Samsung music ,s8唔得,dl都無得dl

s8用緊 港版
係度水人買note8

你會唔會多心左,哩d一試就知,我就係幫人裝果陣話唔相容 不過條友未更新過
我黎report 1下
我6月買s8細機
一開始係順滑
去到唔耐煩level
最離譜係
張相係save唔到的
reset 部s8
順哂

唔關sd card 事
samsung 問題

S8+ 無事
其實你地成日lag, 係咪裝左大陸app
我黎report 1下
我6月買s8細機
一開始係順滑
去到唔耐煩level
最離譜係
張相係save唔到的
reset 部s8
順哂

你係咪有裝d clean master之類既app,正常相簿你load完第一次堆相有cache係度,你唔清佢唔會再load多次 一定瞬用,另一情況係堆相擺左係sd card咁就難保證

打機framerate 低左哩樣就唔知,不過4gb ram版打機之前最好kill all app一次

至於影完相唔比佢load preview即出桌面就唔多明 係咪講緊右下角個圓圈細圖? 我試完係一影半秒已經出完相,其中禁唔到出桌面 ,即影即關mon 我閃電手試完張相仲係度,不過實際好難咁快手做兩個動作,所以唔多明

我係用note8試 無加sd card
部野大約裝左70個app
我黎report 1下
我6月買s8細機
一開始係順滑
去到唔耐煩level
最離譜係
張相係save唔到的
reset 部s8
順哂

你係咪有裝d clean master之類既app,正常相簿你load完第一次堆相有cache係度,你唔清佢唔會再load多次 一定瞬開,但果d清機app會清埋cache,自家裝置維護就唔會,另一情況係堆相擺左係sd card咁就難保證

打機framerate 低左哩樣就唔知,不過4gb ram版打機之前最好kill all app一次

至於影完相唔比佢load preview即出桌面就唔多明 係咪講緊右下角個圓圈細圖? 我試完係一影半秒已經出完相,其中禁唔到出桌面 ,即影即關mon 我閃電手試完張相仲係度,不過實際好難咁快手做兩個動作,所以唔多明

我係用note8試 無加sd card
部野大約裝左70個app
我黎report 1下
我6月買s8細機
一開始係順滑
去到唔耐煩level
最離譜係
張相係save唔到的
reset 部s8
順哂

唔關sd card 事
samsung 問題

S8+ 無事

漫畫人算唔算
我黎report 1下
我6月買s8細機
一開始係順滑
去到唔耐煩level
最離譜係
張相係save唔到的
reset 部s8
順哂

唔關sd card 事
samsung 問題

S8+ 無事

漫畫人算唔算

淘寶 支付寶 wechat 手機銀行 大眾點評 滴滴打車 微博 雪球都裝哂 唔lag
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞