Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
我用左第一版既abd shell, 用完whatsapp打emoji要再噤多2個制先噤到出黎,好似追post曾經見過有解決方法,有冇巴打知?
有無人用到最新果幾款whatsapp emoji
好鍾意用戚眉果個
但係update 左幾次都無

機已囉,好鮮d色

自拍

我靚唔靚仔?

機已囉,好鮮d色

第一步較番 wqhd+
btw有得自己較色

set翻wqhd+ 唔會食電好多咩?

機已囉,好鮮d色

第一步較番 wqhd+
btw有得自己較色

唔會

機已囉,好鮮d色

第一步較番 wqhd+
btw有得自己較色

無乜分別 但2k明顯d字都sharp d
Bixby 11月30日正式推出
好似有埋粵語
8.0又真係幾鬼快喎衰鬼

rom? beta?
係聽講過上oreo之後 部機會快咗 ram management正常返

rom
係順咗好多,本身7.0都唔lag,但係上到8.0嗰種順嘅感覺同7.0唔同,唔知點形容
ram我用咗成朝都keep住2.4usage 咁上下

如果想試可以點做

呢個港版嘅custom recovery, 一root嗰啲Samsung pay之類就會用唔到
835版唔知用唔用到嗰啲rom,因為rom啲作者都冇特別話sup唔suport 835,你唔驚死嘅可以做吓白老鼠
如果你係8895就易搞

問咗開發者答案係唔得嘅,所以如果你係835嘅話最快應該都係等官方出
note8 大約幾時有得升上 8.0
唔識用s8 好多setting
有無人用note 8 s pen畫野寫野有d地方畫唔到?

我有時畫公仔用S PEN禁個色盤都會無咩反應 更甚至我禁落去個位同佢粒點個位唔係同一個位
S8 等咗好耐都未有更新, 安全性更新都冇
有啲後悔買S8, 早知等耐啲出note 8
想問問note8換mon大概幾水
部嘢用左唔夠一個完就花晒 就算有個蓋果隻case都保護唔到

你點用法

S8 等咗好耐都未有更新, 安全性更新都冇
有啲後悔買S8, 早知等耐啲出note 8

其實出咗
係香港唔推

你點用法

平常咁用 我有時收左落去斜孭袋 有時放落手仔褲前袋
花個速度仲高過我部iPhone7同note edge裸跑

換玻璃300?
我用左第一版既abd shell, 用完whatsapp打emoji要再噤多2個制先噤到出黎,好似追post曾經見過有解決方法,有冇巴打知?

你點用法

平常咁用 我有時收左落去斜孭袋 有時放落手仔褲前袋
花個速度仲高過我部iPhone7同note edge裸跑

補充多幾樣
家陣逼我買個布袋仔入住佢
同埋我做工程,但無理由我另外兩部機經常用都無咩事佢就出晒事

我有時畫公仔用S PEN禁個色盤都會無咩反應 更甚至我禁落去個位同佢粒點個位唔係同一個位

係咪有mon貼阻左

換玻璃300?

支援1
6個月「螢幕意外損壞保障」+++自購買手機6個月內(自購買日期起計),如螢幕意外損壞,以港幣$300就即可享用維修或更換螢幕服務一次

換玻璃300?

支援1
6個月「螢幕意外損壞保障」+++自購買手機6個月內(自購買日期起計),如螢幕意外損壞,以港幣$300就即可享用維修或更換螢幕服務一次

換埋框
s8+啱啱用左哩個服務

係咪有mon貼阻左

我無 打真軍結果花晒

換玻璃300?

支援1

我上台出機果時無留意,今日先做返
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞