Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
請問有無巴打有用line?
我啱啱由iphone 轉會
但我記得3,4年用an機時
佢個line d 貼圖同theme
可以自己上網dl 用?破解到唔洗錢
請問依家仲有嗎?

如果真係唔得,要比錢
依家vpn 去日本dl d貼圖會唔會被鎖機?
thanks 各位

好多年無用line 幫推 順便學野
搵緊靚NOTE8 CASE
巴打們有無介紹
利申手工貼 全包

上星期5 出左旺角睇左輪,最後都係買番 Note 8 官方個「麂皮背蓋」
實物真係幾正

(以前 Note 5 用開官方揭蓋式套,中間有個正方口好方便,Note 8 今次e個冇左正方口所以放棄 )
搵緊靚NOTE8 CASE
巴打們有無介紹
利申手工貼 全包

上星期5 出左旺角睇左輪,最後都係買番 Note 8 官方個「麂皮背蓋」
實物真係幾正

(以前 Note 5 用開官方揭蓋式套,中間有個正方口好方便,Note 8 今次e個冇左正方口所以放棄 )

rich
新買碌8 係有啲偏黃 ig啲相色水睇落怪怪地

竟然 話說我反而覺得今年批機好鬼藍,tune左勁耐都未fit到心水色

直接用 amoled影片 / 相片個setting最準色
用過spyder 5 測rgb 255 全白畫面,wb6500k + rgb 3隻都無偏色

係,不過比較鍾意暖色少少,舒服d

但係睇慣左本身果個setting睇番rgb D色好淡

我都係鍾意鮮色 不過唔想太藍

我都盡量tune到比較白, 但點都偏藍, 然後一減藍個mon就好易變綠色
新買碌8 係有啲偏黃 ig啲相色水睇落怪怪地

竟然 話說我反而覺得今年批機好鬼藍,tune左勁耐都未fit到心水色

直接用 amoled影片 / 相片個setting最準色
用過spyder 5 測rgb 255 全白畫面,wb6500k + rgb 3隻都無偏色

係,不過比較鍾意暖色少少,舒服d

但係睇慣左本身果個setting睇番rgb D色好淡

我都係鍾意鮮色 不過唔想太藍

我都盡量tune到比較白, 但點都偏藍, 然後一減藍個mon就好易變綠色

試下download
screen balance

有冇人update左
update完個mon好似大左部機反應又順左

有冇人update左

有冇人update左

成300幾mb 會唔會更新咁少野

up再試景深mode

有冇人update左

up再試景深mode

有咩分別

有冇人update左

up再試景深mode

有咩分別

其實無乜
主要感覺取景果陣個虛化好似明顯左同埋個提示唔同左
多左呢三樣野

好似係
多左呢三樣野

好似係

其實不嬲都有,佢update 完先變左new
今次note8國港兩地同步更新 抵讚
s8就慘d 對上一個更新8月 大概係改善流暢度
多左呢三樣野

好似係

其實不嬲都有,佢update 完先變左new

好似多左個bixby快鍵
微博有人話
景深由1.5米可用距離增加至3米
微博有人話
景深由1.5米可用距離增加至3米

感覺堅 句不可用出少左
有冇人收到whatsapp訊息,但led燈唔識著?
今次note8國港兩地同步更新 抵讚
s8就慘d 對上一個更新8月 大概係改善流暢度

唉 大細超
請問有無巴打有用line?
我啱啱由iphone 轉會
但我記得3,4年用an機時
佢個line d 貼圖同theme
可以自己上網dl 用?破解到唔洗錢
請問依家仲有嗎?

如果真係唔得,要比錢
依家vpn 去日本dl d貼圖會唔會被鎖機?
thanks 各位

貼圖好似可以dl到架。不過我有fd有日本貼圖,佢send比你果時你連vpn就可以dl到
仲諗緊出note8 定 u11+
仲諗緊出note8 定 u11+

如果唔諗價錢更係一分錢一分貨 htc dQC 同系統其實認真麻麻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞