Samsung S8/S8+/ Note 8討論區 (10)

1001 回覆
20 Like 8 Dislike
爭扎緊s8定note 8好 s8細細部手感就最fit,note8就外型(個人鐘意方角機))同6GB ram

4gb同6gb會唔會差好遠

an機就算有100gb ram都唔撚夠架啦
爭扎緊s8定note 8好 s8細細部手感就最fit,note8就外型(個人鐘意方角機))同6GB ram

師兄吹大左d啵

unused ram is wasted ram
行起嚟順咪得
巴打們, 港行s8 64gb已訂,
聽日囉機
正式由iphone轉會android試下
雙修s8+ipad

之前咩機

iphone 6s
唔知有冇大躍進感覺

如果有上ios11應該有

點解咁講
我6s仲用緊ios10

咁要note8先有大躍進

6s 轉note8路過 開心使用中

iPhone 7 轉note 8
重生的感覺

召喚BABYGROOT入黎咬你
8.0又真係幾鬼快喎衰鬼

rom? beta?
係聽講過上oreo之後 部機會快咗 ram management正常返

rom
係順咗好多,本身7.0都唔lag,但係上到8.0嗰種順嘅感覺同7.0唔同,唔知點形容
ram我用咗成朝都keep住2.4usage 咁上下

要s8又要6GB ram可以諗s8+,其實個size唔係同s8差好遠
不過等到就諗s9,分分鐘有齊6GB ram同雙鏡
遲下s8又好似會出紅色

要s8又要6GB ram可以諗s8+,其實個size唔係同s8差好遠
不過等到就諗s9,分分鐘有齊6GB ram同雙鏡

點可以咁比,到下年又會對個spec唔滿足
之前見過smartone有賣過bmw既phone case好撚型。但自從note7事件之後啲fashion brand都好少再出case喺samsung系列上面

我仲等緊note8用既bmw case

但smartone淨係賣iphoneX
之前見過smartone有賣過bmw既phone case好撚型。但自從note7事件之後啲fashion brand都好少再出case喺samsung系列上面

值頭香港好少case for note 8
禾尼啲死港囡想換Case 搵個靚都難

note5有個iron man case都好型,note7開始啲case柒到

note8幾受歡迎,可能bmw好快出case

note8幾受歡迎,可能bmw好快出case

好似純粹係bmw授權,唔係bmw自己出

rom? beta?
係聽講過上oreo之後 部機會快咗 ram management正常返

rom
係順咗好多,本身7.0都唔lag,但係上到8.0嗰種順嘅感覺同7.0唔同,唔知點形容

如果想試可以點做

rom? beta?

rom

如果想試可以點做

https://forum.xda-developers.com/galaxy-s8/samsung-galaxy-s8--s8-cross-device-development/recovery-twrp-galaxy-s8-s8-snapdragon-t3636718
呢個港版嘅custom recovery, 一root嗰啲Samsung pay之類就會用唔到
835版唔知用唔用到嗰啲rom,因為rom啲作者都冇特別話sup唔suport 835,你唔驚死嘅可以做吓白老鼠
如果你係8895就易搞
點解note8咁多更新㗎?我s8 4gb ram成日kill app 幾時有得上8

用緊note 8系統已經佔咗2 gb 其他佔咗914 mb 你自己諗

咁只係證明你平均用量係2.5 gb
俾4gb你都用唔晒
講咗幾多次唔係剩ram愈多就愈順

決定買4定6gb 除咗係部機size分別之外
仲睇你平時平均用ram多少
用唔晒啲ram 部機唔會變順
但用爆ram 有啲app㩒返出嚟嗰陣就要reload

fyi 用緊6gb 唔kill app 有時會淨唔夠1gb 通常一日至少都kill app一次 感覺順d
note8既功能好用到
令其他smartphone比下去

喺lock screen drop notes, 翻譯筆,好實用

機已囉,好鮮d色

機已囉,好鮮d色

第一步較番 wqhd+
btw有得自己較色

機已囉,好鮮d色

set 番做2k解象度先
我諗緊note8 64gb+ 64gb SD card 夠唔夠

咁點解唔買128

因為本身有張64gb sd card @.@
我諗緊note8 64gb+ 64gb SD card 夠唔夠

咁點解唔買128

因為本身有張64gb sd card @.@

sd card會拖慢部機,同埋如果有野save係sd ,入某d 圖像處理apps有時del唔到野 麻煩
留名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞