西醫 vs 另類治療

1001 回覆
441 Like 80 Dislike
三餐剩係食生果治療法
三餐剩係食生果治療法

試下斷食都得
三餐剩係食生果治療法

試下斷食都得

以前讀中學有個阿sir三餐剩係食生果 食咗10幾年都仲健在

冇自認喎,做乜老屈?

又講大話

唔認都冇咩嘅, 俾其他人知你係咩人就夠, 我只係要趕傳銷狗

戰場上,緊係老屈ga la
屈你傳銷
同共產黨屈你係資本家和地主一樣
明明得一呎,屈你係地主批鬥
佢無所不用其極
你估佢會講道理咩

佢只係西醫的一隻義勇軍
一隻被西醫界利用的義勇軍
幫西醫統一天下
解放自然療法
有功無獎

好似文革咁

共產黨義勇軍 vs 網上西醫義勇軍

共通點

1 理想主義,烏托邦主義。
2 以為自己信套理論,全球實現了必然會好,至少比現在好很多。
3 希望中共統一全國 vs 希望西醫統一天下。
4 出發點為社會整體利益著想。
5 多為義務無私性質。
6 戰鬥格,批鬥,老屈,人身攻擊,無所不用其極。
7 當統一天下成功,功臣大多有功無獎,不被記念。
8 當統一天下成功後,當初以為社會咁就會好的人,才發現社會不會因此變好,反變得更惡劣,才發覺自己被人利用。

其實為咗目的而不惜抹黑,指鹿為馬都幾恐怖
真係有港獨既話,意見不同就即刻批鬥,批到冇異見者為止

高登連登文化來

傳銷狗joe2017 死全家

冇自認喎,做乜老屈?

又講大話

屈你傳銷
佢無所不用其極
你估佢會講道理咩

佢只係西醫的一隻義勇軍
幫西醫統一天下
解放自然療法
有功無獎

好似文革咁

共通點

2 以為自己信套理論,全球實現了必然會好,至少比現在好很多。
5 多為義務無私性質。
8 當統一天下成功後,當初以為社會咁就會好的人,才發現社會不會因此變好,反變得更惡劣,才發覺自己被人利用。

高登連登文化來

為左西醫
無所不用其極地攻擊人
把全世界非西醫fans當做敵人

OkUrine 真係有人好似你咁on9

on9 都極點

OkUrine 正一on9仔中的on9仔
on9無極限

冇自認喎,做乜老屈?

又講大話

屈你傳銷
佢無所不用其極
你估佢會講道理咩

佢只係西醫的一隻義勇軍
幫西醫統一天下
解放自然療法
有功無獎

好似文革咁

共通點

5 多為義務無私性質。

高登連登文化來

為左西醫
無所不用其極地攻擊人

on9 都極點

on9無極限

on9無極限

好似文革咁

共通點

5 多為義務無私性質。

高登連登文化來

為左西醫
無所不用其極地攻擊人

on9 都極點

on9無極限

on9無極限

我唔on9

不過你一定係傳銷狗

好似文革咁

共通點

5 多為義務無私性質。

高登連登文化來

為左西醫
無所不用其極地攻擊人

on9 都極點

on9無極限

on9無極限

我唔on9

不過你一定係傳銷狗

OkUrine
你一係五毛,一係西醫傳銷狗,
一係就西醫的終極on9免費宣傳機器

高登連登文化來

為左西醫
無所不用其極地攻擊人

on9 都極點

on9無極限

on9無極限

我唔on9

不過你一定係傳銷狗

OkUrine
你一係五毛,一係西醫傳銷狗,
一係就西醫的終極on9免費宣傳機器

西醫5毛
on9
醫療事故是美國第三大死因

報告稱醫療事故是美國第三大殺手

http://www.worldjournal.com/3964502/article-這個事故是美國第三大死因/

http://news.ifeng.com/a/20160513/48765923_0.shtml

單信西醫都一樣on9

做西醫免費宣傳機器更on99

http://www.worldjournal.com/3964502/article-這個事故是美國第三大死因/

http://news.ifeng.com/a/20160513/48765923_0.shtml

單信西醫都一樣on9

咁點算好?

單信西醫都一樣on9

咁點算好?

你同ok仔講啦
下西醫咁唔掂 咁頂算好哇

單信西醫都一樣on9

又loop

單信西醫都一樣on9

又loop

蛋牛麵邏輯:冇西醫就會死好多人,所以醫療事故唔係問題

共通點

5 多為義務無私性質。

高登連登文化來

為左西醫
無所不用其極地攻擊人

on9 都極點

on9無極限

on9無極限

我唔on9

不過你一定係傳銷狗

慳返啖氣算啦 你起一起jeo哥個底 佢有邊個post 唔係比人插佢係歪理/邏輯謬誤/五毛
你同呢d人愈係嘈得勁 佢愈係開心
反而唔鳩理佢 佢單機打飛機 睇係下佢玩得幾耐
反正on9仔係要被環境淘汰 咪睇佢幾時有重病 因為要玩自然信仰 而錯過左黃金時候 變成冇得醫

高登連登文化來

為左西醫
無所不用其極地攻擊人

on9 都極點

on9無極限

on9無極限

我唔on9

不過你一定係傳銷狗

慳返啖氣算啦 你起一起jeo哥個底 佢有邊個post 唔係比人插佢係歪理/邏輯謬誤/五毛
你同呢d人愈係嘈得勁 佢愈係開心
反而唔鳩理佢 佢單機打飛機 睇係下佢玩得幾耐
反正on9仔係要被環境淘汰 咪睇佢幾時有重病 因為要玩自然信仰 而錯過左黃金時候 變成冇得醫

你哋都幾有趣,上個post得佢一個就成班圍插佢,今個post多咗我就潛哂水話俾佢玩單機,真係公你贏字就我輸
唔係有人信市場自由咩
點解啲西醫同醫院全部未執笠

我冇同你講中醫現代化唔需要捨棄傳統理論,我係話脫離咗中醫理論就唔算係中醫,只取中藥而放棄中醫就只係藥理學,同埋我問你點解所謂中醫現代化之後,傳統中醫就會棄如糟粕,係有咩根據,上文你都未答到

OkUrine講得冇錯

答多少少
現代化之後的確冇中醫, 大家都係現代醫學
現代化剩低嘅中醫點解係糟粕, 睇返"傳統西醫"(Pre-scientific Medicine of Europe)同醫學現代化嘅歷史咪知囉
除咗你班new age另類療法盲信徒, 仲有幾多人信四體液論, 信仰治療, 瘴氣, 生機論?

傳統西醫同傳統中醫連個理論都唔同,點類比?傳統西醫唔work唔等於傳統中醫唔work,你點prove佢哋都係唔work?有咩根據?

睇穿你龍野
一講話要prove(a =問人點prove中醫唔work) 有人話浸大中醫有測試過d草藥 就會賴落用b) 科學prove 既中醫 唔係傳統中醫 之後就會講c) 科學prove 左既中醫個d係現代中醫 係屬於草藥學 唔算係中醫

見你冇覆佢就講法輪大法自然療法好 你一上水就話你都未答到點prove 唔work

真係DLLM

咩叫賴落b?我問點prove中藥唔work,浸大個例子解釋到啲咩?中醫脫離中醫理論又點重係中醫?浸大個例子佢個topic都話係現代藥理學指導用藥,關傳統中醫咩事?
呢啲唔係賴呀,唔好你自己解釋唔到就話人賴得唔得?

求解釋
唔係有人信市場自由咩

政府偏坦西醫 西醫擺到明就係呃鳩人
信另類/自然信仰得永生
唔係有人信市場自由咩

同樣道理應用喺另類療法到
唔係有人信市場自由咩

政府偏坦西醫 西醫擺到明就係呃鳩人
信另類/自然信仰得永生

抽水咖啡,肯回我未,唔好選擇性回覆

OkUrine講得冇錯

答多少少
現代化之後的確冇中醫, 大家都係現代醫學
現代化剩低嘅中醫點解係糟粕, 睇返"傳統西醫"(Pre-scientific Medicine of Europe)同醫學現代化嘅歷史咪知囉
除咗你班new age另類療法盲信徒, 仲有幾多人信四體液論, 信仰治療, 瘴氣, 生機論?

傳統西醫同傳統中醫連個理論都唔同,點類比?傳統西醫唔work唔等於傳統中醫唔work,你點prove佢哋都係唔work?有咩根據?

睇穿你龍野
一講話要prove(a =問人點prove中醫唔work) 有人話浸大中醫有測試過d草藥 就會賴落用b) 科學prove 既中醫 唔係傳統中醫 之後就會講c) 科學prove 左既中醫個d係現代中醫 係屬於草藥學 唔算係中醫

見你冇覆佢就講法輪大法自然療法好 你一上水就話你都未答到點prove 唔work

真係DLLM

咩叫賴落b?我問點prove中藥唔work,浸大個例子解釋到啲咩?中醫脫離中醫理論又點重係中醫?浸大個例子佢個topic都話係現代藥理學指導用藥,關傳統中醫咩事?
呢啲唔係賴呀,唔好你自己解釋唔到就話人賴得唔得?

求解釋

抽水咖啡
又係joe哥 成個烏大龜咁
估唔到最後你哋都回答唔到我既質疑,遺憾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞