【癌咒騎士X腐敗騎士】《病港II》(80)

878 回覆
559 Like 16 Dislike
夠喇墨巴,求下你草草了事埋咗個尾佢,話陀蘭毁滅成個病港,癌王代之而起統治全世界,拯救病港任務宣告失敗算啦!呢段打鬥我剩係諗到Gundum、Harry Potter、LoL咋!病港呢個故原本係想講末日之下,人類求生嘅過程之中,見盡人性嘅光輝同陰暗,你仲記唔記得架?點解病港可以咁多人追住睇,係因為每個地方每個情節都夠真實呀!我嚟緊應該唔會再睇
陀蘭太bug...腐化吐息係氣體的話,一定會漫延係空氣入面,不論建築定生物都係會瓦解成灰,咁病港都係玩完,好難兜喎。。。
試下幫佢兜 腐敗氣體入面啲孢子自己瓦解自己 所以好短距離
冇記錯陸山泉好似有舊野吹走啲孢子?
好似叫阿修羅拳套?
用到斷手之後有冇爛到
有玩過prototype嘅
都100%覺得係prototype
之前首腦成堆科技又邀光又盛
已經求奇達個term當解釋咗
不過咁都算啦 最少都叫有解釋

家下兩條友完全連解釋都廢事
xmen式超能力互轟
咁你又多咗
成個故咁長得鷹隼凶獸 陀蘭打公仔同七傘單挑雷凶獸係誇張啲
水風土凶獸無咁樣打到飛起
應該無,打完斷手個拳仲換手笠拳套打裂地下走佬
我覺得戰力就無咩好講
但人物動機就有d奇怪
陀蘭呢個人一開始好神秘 疑似同病者之國有交集
又同m講話病者之國好勁 連自己都未必可以全身而退
又唔講自己目的 淨係話要拎番嗄嗄
點知原來搞咁多野只係為左見天腦
你早d同m講咪可以幫到你
見完變左白卡之後就更加唔知佢想點
但你吸啖氣出黎咩都要死
一開頭唔敢得罪病國會唔會太低估自己
咁講啦,病港嚟講依啲打到天崩地裂咁款就大致上都反應麻麻,西城薈鷹隼凶獸個陣一樣都係唔少人話誇張,但又咁諗,有啲咁誇張既能力要交戰都係打到咁先正路,啫係當睇火影後期又尾獸 佐助又揸高達咁樣嘅情節間中一兩次

印象中墨說話過間唔中鍾意寫啲誇張少少 天馬行空啲嘅會爽啲,咁有時讀者觀感重要,作者寫得開唔開心都重要既,無寫到爛曬咪得,反正打完都係睇返m周圍去

上面有人留言話想要鬥智,公子會久唔久都有出現一下,m未返黎之前先比米仔同馮覓智慧壓制完

雖然我都覺得睇m周圍走 米仔 馮覓 D搞事過癮啲,但諗落咁打係漫畫 動漫應該幾好睇
陀蘭應該係睇完天腦痴鳩咗,變咗無咩邏輯可言,上次插完把病者劍無事就嚟搵M交易話要死,之後又跑去搵癌咒騎士,返嚟又攻擊全部人,要死一早企定啦

不過開頭應該係唔敢病化過100%?痴咗線先到101再奇妙地進化,唔係依家咁首腦一條激光射穿佢,蘇維玩眼都玩到佢郁唔到
周圍走就畀人屌玩支線了。任何打鬥故事,都好易墮入戰力膨脹嘅陷阱

除非一炮過放晒成個故出嚟,而家出一話睇一話,太多時間可以自己FF之後個故會點發展,多人唔啱心水都正常。冇人知而家寫到嘅事,對之後故事有咩影響。

個故可以直接睇到尾,應該又唔同感受。唯有等多三五七個月後埋尾再駁故
我估放雷隻嘢佢都打得辛苦,可能附近多靜電之類就令佢啲疱減弱
我愛墨巴,唔好咁快完病港我會唔慣
Condom
仲有一年時間準備
M佢哋係完全乜都冇做過
難搞 戴咗上手捽住好難除
希望只係劇情未交代到,唔係都幾柒
M自己唔得閒搞,瑪希應該都要準備
已經唔記得m有無同王達尼講魔羅個威脅
平時政府比咁多水病獵 王達尼知道m完全無準備過既話會點
但吹之前要係咁吸,除非係金鐘吸定先再過去,如果唔係d腐粒子連隻手都食埋
巴打咁又激動咗
不嬲病港都係科幻野,打鬥天馬行空啲都岩數既

但我我諗係合理性?呢段打鬥嘅出現冇乜鋪陳?

一可能主要係無解釋陀蘭心路歷程,
文字上感覺佢癲又癲唔哂,但又想死又唔企定

二係大家(只少我)都無諗過公仔可以打到咁?
啲招式第一次見可能好陌生?
加上動機,M都無同公仔打過,
其實應該唔會知道佢可以勁到可以同陀蘭隻抽
我反而淨係覺得魔羅phrase2多咗,公仔打完101%已經贏咗嘅感覺
前面成班病獵一齊合作打好正
完全同意
之後應該公仔吸海菲 ko 陀蘭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞