Concord 星鳴特攻宣布九月六號結束營運 所有玩家可以得到退款

1001 回覆
905 Like 7 Dislike
Joel死法唔改
比靚女殺都一樣會比人屌

始終第一集佢太入心
OW唔係moba類型遊戲,佢係tf2個種fps射擊遊戲。真係要講射擊moba,目前係得v社先行測試緊既deadlock先係真正既射擊moba
Diu,點解把劍係彎嘅
歐美developer好興trailer吹到大一大,跟住生產力根本追唔上
好驚佢地被炒晒好似病毒咁周圍去唔同開發公司做搞死其他公司
我只能夠講真係會有人去試,前題係宣傳果下好好睇睇就會有人落搭
同類game泛濫,ow轉到免費之類之類,係gamer先會關心,個世界係好大,宣傳攻勢之下個買家base講緊億億聲

你要衰到咁係堅貼地,諗下閂server,退錢,站於sony角度講個project唔單止開發成本完全冇哂之外,仲要係貼錢先收到科

縱觀遊戲界歷史到底有幾多隻衰到咁閪款?

而且佢閂server個原因都好明顯睇得出
假設有5萬首發,佢有10%人數上線,我諗憑sony個成熟既全球服務網絡點都有計做落去,再將隻game掉落psn高級,慢慢捱下捱下都叫唔會負營運

問題係佢依家上線人數連1%都冇仲幾日內斷崖式下跌,即係連sony都睇絕左呢個ip既前路先會閂server退錢

服務型遊戲幾日內就睇絕左前景真係前所未聞

呢種狀態早就超越左唔好玩,唔啱玩,少人玩呢種game既範疇

而且競技類遊戲一出,係有一種定律響度,就係無論你隻game幾咁鳩,只要係大牌子,就點都會有班人衝入去了解隻game,攞第一攞上遊排位攞限定虛名,對佢地黎講隻game好唔好玩係其次,攞到威攞到彩有虛名先係佢地人生意義,鍾培根都成日hunt新game排名,大陸仔韓國仔更加多呢d排名玩家,呢d人請班工讀生去將一大堆ac打上去都唔駛自己玩既,所以就算手遊玩法既for honor都出到2,都有die hard就係咁

當隻game連呢d咁基本盤都冇,去撚到咁絕路,幾日內連摺連賠,就已經唔係市場同玩法既問題,而係意識形態剋鳩人憎,人地睇到個封面就下一頁,全世界裏裏外外都睇絕左佢先會咁
咪一樣係guerrilla, 班友係咁吹, 拉埋d稻草人黎打
last of us本身俾人吹捧嘅就係個劇情同人設
嗰期啲人最鍾意講naughty dog啲game玩落似睇戲咁
但隻2一嘢玩爛哂呢兩樣嘢
所以就算gameplay幾好玩都唔會救到隻嘢
改左等於完全承認自己因為政確而失敗,而家佢仲可以死撐係因為市場飽和/定位不當導致失敗
白人主角 加上維京背景係吸引嘅
但真係好重覆好撚悶,我玩到一半都棄咗

以前黑船個幾隻好玩好多
Lies of P出完一排仲諗住收下會大跌,點知間廠啲手機game咁撚淫,撐返起個真空期
https://youtu.be/ijjatyF6kgc

再望返韓廠啲單機game,比起app game 真係小巫見大巫
https://youtu.be/18YxjNEKxOk
改過晒啲人物再推出回血
Youtube睇大部份critics比較中性嗰堆都有講隻野其實gunplay 係ok(但講唔上出眾), 始終做槍班devs前身好似係做開Destiny 同CoD, 真係俾佢嘅意識形態拖累
你講呀
班hater明明係話唔滿意劇情喎

我覺得呢隻game 角色設計係無問題
由一開始就係寫實風,世界末日,邊個仲會化妝
而且女人唔強悍既話,點樣係呢個世界生存
而且ellie條女其實都靚

劇情我係有意見
Joel既粗心大意需要更多鋪陳
最後原唔原諒,比人揀啦

Overall我係尊重作者想講既故事
而呢隻game遊戲性亦都係一流10/10
唔單止Naughty Dog
Sony大部分廠都係鍾意搞電影化 放低手制睇戲
今次呢隻game可以同歷史上最出名嘅垃圾遊戲齊名

sony 第一日remvoe lgbtq tag 同停服 woke 撚就應該反鳩sony 啦 woke 撚出聲未? 之前無人買又屌人歧視, 依家sony 一下砍左幾時咬佢
我唔能信肥閪打機會用番肥閪
人妖又會唔揀靚女
班designer都癲既
TLOU2怪物AI整得好好,遊戲性100分
有份整隻咁既垃圾比我實唔想寫cv
早幾日睇希治閣先知有呢隻game
點知咁快收皮
邊有人一開game就揀隻殘奧肥西嚟玩㗎?
咁大舊做shooting game?

利申:唔係打開機
其實已經差左好多
所謂既overwatch 2 就係搞到本來啲角色 無晒啲露肉既部份
左膠既世界女人一定係無胸+短頭髮+七彩頭髮
一定唔會有齊五官既白人男性角色,個個都頭盔面罩,個個都可以捉蒙面法

本身紅到都係靠最初整隻game既人
普通人點會知整game果班人做到含哂腸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞