前TVB主持患癌住公院大呻似坐監?親耳聽醫護講:「有錢就有得醫,冇錢就等死囉」

740 回覆
54 Like 452 Dislike
後生 好stable 而且物理治療師評估過先得
試過半夜三更有條友係咁嗌國民黨共產黨
有問題就諗點去解決,唔係好似你個死賤種撚人食屎喺度囉優越感
老實講如果唔係有錢到大富豪級別

罕見大病 癌症 唔敢講 係咪真係私院生存率高d

佢講個d都係nursing and care
錢就得咁多你想點分配?
諗咗喇, 等緊你條賤種捐錢, 俾錢啦仆街
保險狗出沒注意
點知會唔會去咗跳樓自殺
死撚咗都唔知點同屋企人交代
Claim到晒咁私院有冇收錢先
公立收個百幾一日主要靠政府撥款
姐係靠稅收呀

香港最盡都係17%稅99%既病去公立俾百幾一日就醫到
要低稅又要福利同高稅福利國家睇齊係好矛盾
英國nhs係地方大啲多啲床位但treatment一樣咁鳩屎仲要交緊30-40%稅
想香港公立做到私家咁,政府開醫療稅/美國強制醫療保險又會屌晒鬼

至於唔加收入想政府增加撥款?唔減已經算好好
唔知匿埋響邊度食煙囉
美國?你認真?
冇錢咪撚醫啦 都絕症黎
應該係講緊個d 標靶藥
係連登大家鬥吹姐
唔洗咁認知

大把連登loser連保險普通plan唔包美國都唔知啦
人地外國醫生人工有冇你地咁高呀? 心照啦
唔係要你班柒頭卑躬屈膝呀 基本禮貌渣 讀咁多書讀屎片?
有冇醫德呀?
咁唔滿意咪擺工同政府講數囉 關我地D星斗市民撚事呀?
你返工唔撚順 要搵D病人黎出氣呀? 屌你老母
如果日日返工都對住班咁嘅人,耐左都可能會心理唔平行
佢呢啲癌症要止痛唔係落嗎啡咩,普通啲止痛藥點止到痛呀師父
其實醫生最憎就係,啲病人教佢點樣做,醫生會覺得,如果病人有呢個需要,就會安排佢去做某啲檢查,或者食乜嘢藥

其實既然佢覺得自己咁有需要,出去私家醫院俾錢乜都有得佢照。
真係
見香港人長命就話醫療吊到命
根本就唔撚關事
嗎啡唔係痛到就死先比咩
醫護有講錯?
香港好應該醫療全部免費
包括所有癌症藥、鏢靶藥

其實好多國家都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞