前TVB主持患癌住公院大呻似坐監?親耳聽醫護講:「有錢就有得醫,冇錢就等死囉」

740 回覆
54 Like 452 Dislike
統計上學嚟講,一個人一生人之中患某種癌症嘅機會大約係30%-40%左右(白人)其實都幾恐怖。

咁當然而家overall life expectancy 都高左,咁人生長咗自然患癌機會都會增加。
總之,希望大家身體健健康啦
其實一個冇同理心嘅人,去做大部份職業都係賴嘢
貧賤父妻百事哀,古今皆然。
大把人生活習慣良好咪照生cancer 跟住俾你班醫護狗亂屌出氣
醫生已經寫左紙比佢出私家照MRI 啦
個病人唔屌政府=體諒體諒吓佢有病鬧

連登仔唔屌政府=黐撚線
咁人地都係講事實
有錢有得醫 你有錢既就去撚左私家啦仲係公立到訓?

咁你痛係比止痛藥你食架啦 唔通依家有種藥食完可以即刻好架?

屌那星,依D所謂上過下電視既垃圾
不如貼撚地返少少先啦 下下將自己睇開拍戲呀/訪問見到果D有錢人係咩生活,就當正自己可以享受到咁

直接D講句 賭王都係拎錢黎拉長條命 你拎返同賭王差唔多年齡既阿伯咁去睇,會唔會可以無錢就拉長到條命呀
咁你有錢咪去私家囉

點呀?又無錢但又想要有私家咁既服務呀?
咁洗唔洗將D公立醫院全部整撚到養和咁撚樣呀?
最好之後你就拎住張身份證就行入去,唔洗錢,又行到入去一叫就有人黎幫你睇病呀?
瞓咗係病床仲要上網自己填claim form
你而家大地主奴才咩
哂資源
你生cancer用曬啲積蓄睇公立俾人虐待唔好問點解
你真係人如其名 你邊隻眼睇到我要求公立要有私家質素呀? 我只係表達個人有病個環境又咁多負面野 純粹慘 我夠知私家好撚好 你有錢可以住私家病房 但窮人既現實就係咁
閱讀理解有問題就返去學校讀多幾年書啦
扮撚晒大愛,原來轉個頭咒人生cancer
咁你比錢ha未?
前幾年千4億都唔夠,要加到幾多?
依家醫院咁overload咪就係依班長期病既人霸住囉
後生少少入咪下下想快d踢佢地出院囉,因為行得走得,快恢復
了解多d點解長期都唔夠資源好過啦
幾時有扮大愛,幾時有咒人,你食屎啦, 你生cancer退休冇保險用曬啲積蓄睇公立俾人虐待記得多謝自己啊
講到錢就即刻收皮
得啖笑
要講外來人chur爆公院
當日居權案玩膠班kol唔洗問責?

唔係無人願理性討論
邊個唔知時事台實護民主派短跟手玩老屈

次次財政預算案唔係支持退稅都係時事台遭圍攻, 仲有咩好討論
得一句,由post頭講到尾
咁而家咪屌政府減醫療開支囉
資源分配差
政府唔擺落醫療你有得分咩
射上天,拎去填海,都唔撚落到你袋啦
地主奴才,仲要免費幫人護主果隻
好難搞
又要政府慳錢,又要政府冇賣地收入,又要樓價跌,又要人移民,又要退稅,又要加醫療開支
政府冇錢,公共服務就緊係個質素下跌嫁啦
無錢唔比你醫可能仲有得救
意見不合就咒人生cancer仲衰過醫護講等死

上面佢有個留言仲叫大家一齊俾,有錢人俾多啲。點解佢唔主動比多啲
不嬲建設民主中國就係抽香港資源貼全中國窮人
社民連,民主黨,公民黨都係支持呢套
果堆飯民支持者次次都唔敢傾呢個問題

改革 等同否定飯民主派幾十年的主張
而如果飯民主派錯足幾十年, 飯民主派核心支持者係要道歉的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞