美國大學證生酮飲食 加速器官衰老或增罹癌風險

735 回覆
378 Like 31 Dislike
條大陸仔其實有冇吞到啲油落肚?
次次都cut走左
你又咪係讀過幾年Bio以為自己好撚勁係生物學家
真係
玩咁撚多野舉多2下鐵跑多2個圈好過
你用靚油嘅話其實無必要減油
1 份paper 用mice 其實冇代表性,要睇clinical research 同metaanalysis 先得,最後重要睇埋班友攞乜funding
飲食比運動重要喎
頂級運動員同一般人嘅運動量同消耗好唔同
一般人好難拎嚟做參考
屌第一時間諗起條柒頭,睇下幾時有片睇佢絕食
運動員隨時食一萬卡路里
齋食垃圾都食唔到唞
我係紅字巴😊
最記得話植物牛油健康過真牛油

https://youtu.be/-ovkxSo0wZI?si=cJsgDlY8gq0yfEVg
肉製品公司搵唔到大學要搵你呢d pr上黎吹只食肉同肥膏既方法
食澱粉,除了碳水化合物,還有d咩營養啊?
唔食碳水化合物,需要用supplement 補充什麼營養嗎?
建議你食下omega3補補腦先
世上少啲弱智係好事
就如睇抖音玩叉撚廚香左班傻仔一樣
你先要食,連omega3又咩食第原料提供都唔知。食多d碳水化合物補充omega3吧
我冇講過唔洗管飲食, 不過又唔洗飛走一類食物, 除左垃圾食物,根本咩都要食, 我只係注意個量, 唔會戒
你條弱智真係
食飯食麵淨係得crabs?

咁你食fat係咪淨係得油呀 跟你咁講 淨係得fat有咩營養

Keto d人就係咁既質素
鄭欣宜
咁我想問你e 個弱智 飯:每100公克的煮熟米飯,其熱量約183大卡、總碳水化合物約41公克、蛋白質3公克、脂肪0.3公克、膳食纖維0.55公克
咩柒要食fat 呀,弱智仔。食會食fat d種食咩落肚
營養得carbs protein fat?
Vitamin 果d又唔提
其他element 呢?
話左你食唔夠omega3 la

你食得果d 我地都食得
你唔食得果d 我地都食得

菜又唔可以大量食
生果大部分又唔食得 點吸收夠營養

蔬果頂盡食果dd叫補碳

唔夠營養咪要啪丸仔囉
你敢講keto唔使啪?
但呢個生酮好正!J都斷
只計人類可以考古到既飲食歷史,大約幾十萬年,
大規模生產殼類,以碳水化合物作為主食都係4000年左右歷史,
只佔可考證既飲食歷史1%都無,其實可以話轉變得好急,
人類身體係咪真係已經適應碳水化合物做主糧?
定係正正因為適應唔到,所以出現咁多三高既問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞