美國大學證生酮飲食 加速器官衰老或增罹癌風險

735 回覆
378 Like 31 Dislike
唔係好明佢食勁高油高脂 跟住又每日得一餐
然後話好健康係咩玩法
之前有一集又話人唔需要食菜 跟住自己又喺度食菜
我叫班生酮撚唔好念經咁168、斷食,啲普通人聽唔明真係會亂鳩咁嚟,佢地罵返我食古不化
我識一個人佢餐餐KFC 話自己生酮
生酮成個人老得好快
同砂糖騙局一樣,都係既得利益者炒作
好耐之前連登有個po講keto都有做營養師嘅巴絲出黎話唔好亂試因為佢本身拎黎醫病,自己亂試又無人跟會好麻煩
結果佢好似俾人屌到仆街
舊雞細到咁係節食喎
https://tw.news.yahoo.com/%E6%B8%9B%E8%82%A5%E5%85%88%E5%90%83%E8%8F%9C%E5%86%8D%E5%90%83%E8%82%89-%E5%8E%9F%E4%BE%86%E9%8C%AF%E4%BA%86-%E6%B8%9B%E9%87%8D%E5%90%8D%E9%86%AB-%E8%86%B3%E9%A3%9F%E7%BA%96%E7%B6%AD%E5%85%88%E4%B8%8B%E8%82%9A-%E5%8F%8D%E8%80%8C%E9%A3%9F%E6%85%BE%E5%A4%A7%E5%A2%9E-092500603.html
人對蛋白質既吸入有機制去抑止
你個胃未滿已經會本能咁有噁心既感覺
相反
有冇聽過人講咩甜品係落第二個胃
事實上係你一日個胃仲有位
你都仲可以食到碳水
邊個會容易食多左
相信唔洗我再解釋
唔洗同我嘈
你搵日試下淨係食肉就會明
食得幾多肉呀
protein 上限係體重(kg)x2g
食多咗有兩個問題
第一傷腎藏
第二會變脂肪

都係嗰句要控制體重
最緊要係睇熱量赤字
淨係食肉好容易食多咗脂肪
1g carbs 4kcal
1g fat 9kcal
1g protein 4kcal
食多咗脂肪好可能係熱量過多嘅主因
除左食少d垃圾食物之外
作為雜食動物應該乜都食
白兵呢幾年走火入魔 變咗白卡
就係因為人懶
想大口大口肉咁食住瘦
健康在碌熟唔係用油整熟
蒸仲好
屌 講呢啲
港女當年聽到性交轉運 咪又係30萬人濕晒中招 作法仲要收錢

倒貼啲廢中道士

港女認證 必然中伏
佢個樣本身都似加速衰老
仲疑似前世有業報
生到成隻河馬咁款

其實佢不如執咗個台 咪丟人現眼

或者跟隨試家軍 話晒大家都係熱狗底
唔識嘢,但想問Germ係指胚芽?糙米唔係有保留胚芽咩,只係去咗稻殼我睇網上都係咁講
佢好冇品又自私
無麩質飲食(gluten free)又係搞笑
即係基本上要避開所有小麥製品
於是就要用各種豆同米做代替品
但其中豆製意粉係好鞋好難食
大陸貧困山區, 非洲飢荒國家, 厭食症
邊度會有肥人?
就係食得少, 無得食
非常簡單
佢地個肚腩大唔係脂肪黎
係營養不良既病態
佢幾時出片話人類其實可以光合作用?
笑左
本來168就係叫你早午餐合拼成一餐
夜晚再食個晚餐
全日集中係8個鐘內食完
你講緊嘅12小時斷食,根本係168做唔足嘅版本黎
又話你試過168唔得嘅,定係你做錯左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞