美國大學證生酮飲食 加速器官衰老或增罹癌風險

735 回覆
378 Like 31 Dislike
朝早6點食早餐,夜晚6點食晚餐,原本咁樣都計斷食,唔怪得以前教落食宵夜唔健康,真係關斷食事
Insulin resistance都分程度架喎
唔控制飲食習慣先走去睇醫生?

睇到你話節食=斷食就知你真係傻撚咗
節食係長期攝取低過bmr先會令新陳代謝低
斷食係食夠嘢架喎 唔會低過bmr架喎 關乜事
你啲point同point中間完全唔撚知你點演變出嚟

好心你要懶叻就畀啲墨水先出嚟啦
係 所以唔應該用以前人類點點點 所以證明點點點

正如白兵話唔應該飲牛奶 因為全地球既生物得人類會飲其他生物既奶

就咁聽會覺得好有道理, 但其實呢個推論係極on9

正如全地球既生物得人類會煮熟d 野黎食
科學一般人好難判斷
但一牽涉到陰謀論
根本係自己申請將說服力降低

藥廠有利益,政府同藥廠夾埋
醫生又要有份參與其中
世界各國每日咁多爭端
係呢個問題上都選擇一齊團結瞞住我哋呢班升斗市民
一齊維護歐美藥廠嘅利益
然後呢個大利益背後真相落入左YouTuber同content farm講俾我地知

講研究我無乜意見
講陰謀你唔好同我講你信
但好多港女一聽到生酮就會濕晒
唔怪得princejoyce話自己開始168會俾人笑終於搵到暴飲暴食都減到肥嘅方法,就係有你依啲故弄玄虛,先搞到啲人學武唔學功,佢地唔止食夠,仲食突晒添喇
咩撚嘢斷食,簡單啲叫人唔好食宵夜咪得,搞到一個正常人朝6晚6食晒幾餐都當斷食神咁拜
根本個重點就唔係咩撚168、斷食,重點係究竟食幾多嘢先為之夠,唔該你班友唔好再掛168、斷食係嘴邊,講幾多專業字都冇用,出面啲人聽唔明,get錯晒,咪亂鳩咁食,減肥減唔到,仲食到一身傷,害撚死人
邊一年呢請問
飲蒸餾水係會沖淡身體礦物質電解質
不過講到補充唔到水份咁極端
係咪即係我連續飲三日蒸餾水
我就會乾死渴死?
鴛鴦會好啲tim
你飲水好唔健康

飲油啦
唔係唔得,但要揀啱運動
脂肪產生能量得碳水一半
當運動量時消耗速度快過生產速度
就會體力透支 操唔到嘢
而且你唔知後面係咪有科研團隊幫佢睇住條數
一般人邊有咁易得
首先要睇晒人地篇論文講咗咩,仲要未計我地普通市民識唔識睇,亂鳩咁學咪食到一身傷,你以為啲文章寫建議諮詢醫生意見剩係免責聲明咁簡單咩
其實最緊要識睇營養標籤, 識計TDEE
背書(英語:Endorsement)是法律和金融術語,指的是在票據上簽名,票據所規定之權利由背書人轉讓給被背書人。

中華民國票據法第5條規定:「在票據上簽名者,依票上所載文義負責。二人以上共同簽名時,應連帶負責。」;中華人民共和國票據法第4條:「票據出票人製作票據,應當按照法定條件在票據上簽章,並按照所記載的事項承擔票據責任。」票據法所規定之票據為「匯票、本票、支票」。

點算, 睇完都唔是好明
脂肪同蛋白質生產能量速度得碳水一半
一般生酮肥撚都唔知自己運動量
當能量生產速度慢過付出速度
就會體力透支
所以一般肥撚生酮無抽血同數據查核去做運動
就好易得不嘗失

要瘦 咁樣都可以瘦
只係一啲身體部份肌肉會過少
因為要消耗肌肉幫碳水做代謝
好樣衰咁囉

你話做複合運動就無咁嘅問題
肯做全身複合運動就唔會係生酮肥撚啦
你真係完全唔睇人講乜
發現自己柒咗無point就搬龍門去話啲人用錯方法
你自己又不學無術唔撚識
唔反省下自己究竟唔識啲咩就話食少啲係金科玉律
鬼唔知你老母係女人咩
你無心想鑽研就咪直接好似依家咁打爛仔交咪算
扮乜撚有point想討論啫
最好笑就係你自己喺其他reply話自己朝6晚6
發現原來有小程度斷食又要心急割蓆
完全唔知你條友喺度做乜
都係嗰句 你無墨水就唔好怪人講嘢有墨水啦好無
其實佢個取態都顯示左點解生酮會搞到咁似邪教
飲蒸餾水冇普通水咁好=飲蒸餾水補唔到水
明明只係均衡份量問題,係都要搞到極端化
總有啲人,喺社會上融入唔到,然後做啲反社會嘅嘢就覺得自己好啱
點撚會,你瞓8個鐘已經168啦,唔通咁會死咩
有冇佢做d athletic 運動嘅例子? 例如track and field等等?
事實就係塞唔夠 conservation of mass你估係流 係你身體唔夠carbs要燒protein and fat儲備嘅時候已經energy deficit緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞