美國大學證生酮飲食 加速器官衰老或增罹癌風險

735 回覆
378 Like 31 Dislike
但其實如果睇返好多 research paper,dietary carbohydrates 應該係 linked to increased blood triglyceride:

https://www.researchgate.net/publication/11765653_Effect_of_Dietary_Carbohydrate_on_Triglyceride_Metabolism_in_Humans1

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC408572/
沒有輸
其實唔同年代都有唔同既極速減肥方法
減肥奶粉...168間歇性斷食法...但
講到尾都係做運動最好
其實所謂斷食咪又係食少d野
咁食返飯同麵,真係慳好多錢
同意
管教好自己個口 (唔亂食亂飲 唔暴食暴飲) 同埋肯做運動已經足夠
呢個易明啲

藝人或知名人士為某個品牌或廠商「代言」,正確的用法要用endorsement,而其動詞為endorse!endorse一字原本在職場上是「背書」,或是在支票、正式文件的背面做簽名動作的意思。

它也被用於指「公開地支持或贊同」,這樣的說法非常符合我們所說的「代言」,因為藝人或知名人士常公開的使用這些贊助商的產品,例如化妝品、手錶、運動鞋、汽車等,來表示對此品牌的公開支持。像是台灣演員彭于晏代言浪琴表Longines、Adidas則是贊助NBA華裔球員林書豪(Jeremy Lin)。

此外,政治新聞裡的「支持」也用endorse,例如政商大老「支持」某位州長候選人。
https://www.englishok.com.tw/toeic/toeic-issue/mayday-endorse-htc-english-learning-endorsement-and-sponsor
有讀過中學bio就知道部分carbs intake會被轉化triglyceride
所以應該唔使睇paper應該都知道呢件事係正常嘅
謝謝你
姐係支持咁解
搞到咁複雜做咩野
另一種寫法,當學多個詞語
勁多營養專家係到鳩up
好好笑
我食3 table spoon就算 叫做唔係餓住返工咁解
啲人不學無術仲要聲大大
你食熱量赤字分多分少都無所謂
on9
意思有唔同
背書係用自己個名幫人地做保證
叫人地信你就要信埋佢咁
依加呢個年代
同一樣野你做a又好b又好都會有研究話唔好
早幾年睇過Facebook keto page
起碼見過3次以上既posts
話自己/ fd 有cancer free 啲keto野
Gluconeo-fucking-genesis
人體並唔需要透過外來嘅碳水化合物去維持血糖濃度,係1gram都唔駛
唔得,成吹話紅酒有xxx成份對生體好

有某一重成份係對身體好唔代表果樣野好就好似氣水都有水呢個咁健康既成份,但唔代表水係健康

個問題係紅酒有一個成份叫酒精,佢就係對身體差
我認知嘅生酮好似唔會戒走碳水
同埋佢個研究好似連蛋白質都冇吸收?
生酮我試過半年 但唔會90%脂肪咁撚on9
3.40%脂肪 走碳水 一樣可以入到酮態
你都幾撚無知
Protein類5-8両咁撚少
成人體重可以差距好大咁60kg同90kg
政府都唔區分下
淨係導鳩市民變亞健康

個個肌少症
低膏酮

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞