美國大學證生酮飲食 加速器官衰老或增罹癌風險

735 回覆
378 Like 31 Dislike
真係笑撚死
我未撚聽過人講飲湯係為咗食湯渣
上面講飲湯最健康擺到明就係講緊碗湯本身健康 但你又駁唔到湯有乜柒健康 死撐到你咁真係好撚好笑
其實個減肥個重點根本就係要output>input

點解啲人要生酮飲食,係因為運動唔想做,又唔想戒口食少啲,而且生酮減得快啲。

斷食都係同樣道理,容易啲令自己熱量赤字。如果你行168,但每日進食總熱量唔減,又唔做運動,其實都冇乜用。

至於果啲科學信仰,得個知字就算啦,普通人根本就證實唔到。果啲實驗根本係有好多前設咁去做嘅,好難做到好全面。

現代人肥果啲,九成都係坐office又唔運動,一日都唔知行唔行到4000步。你試下食量唔變嘅前題下走去返一個月地盤,睇下你會唔會瘦唔到。
呢條女影親啲gym相都係1 2磅啞鈴,form錯撚晒你同我講佢識gym?
6隻老鼠3個星期就叫證實?
仲要老鼠消化系統同器官都同人類唔同
起碼搵猩猩啦
上面解釋左 唔解釋啦
濕鳩冰水佬講野真係on99,成日誇大其詞攞流量
白兵, 冰水佬:
藥廠同萬刀山比錢出paper
本身要試生酮飲食堆人 生活就唔健康得去邊
成日講飲水都肥 運動又唔做
生唔生酮都係早死
最撚好笑係班友成日用以前人類點點點做論證

以前人類幾短命唔講? 以前中世紀歐洲人無乾淨水飲 多數飲酒, 你唔好同人講所以飲酒健康過飲水?

之後加埋陰謀論話係藥廠同大商家點點點d 人就信哂
但老鼠唔會運動 人會真係可以代人舉證咩
不如請人試驗好過啦
肚餓咪食搞咁多做乜
本身生酮都成堆醫生話唔建議啦
大把人以為自己叻過醫生
又出書講點好點好
窮撚式keto
不過呢啲咁無代表性嘅實驗都夠連登科學家打一星期飛機啦
係呀
食肥肉,飲油都係佢地餐單黎
其實所有嘢都有害
只係多定係少嘅問題
但係極端化做一樣嘢 好大機會都會仆街
冇咩必要用咩keto diet姐
咁撚辛苦,成口油又口臭,正正經經行多兩步,食少d野好過啦
胰島素抗阻已經係糖尿病領域,應該去睇醫生唔係聽你鳩噏
人係會新陳代謝,所謂168斷食根本就係節食啲FD,強行壓低新陳代謝,所謂減磅只係排咗水份同冇晒肌肉,啲脂肪仲係度,仲好撚易會反彈,根本唔撚健康
其實好簡單睇頂級運動員點食就知
佢哋每年花幾百萬美金保養身體唔會死錯人
湯健康我諗係相對
你諗下有咩有水得黎又健康
常飲水都係呢幾十年有既概念
之前都係口渴就飲水
所以飯前飯後飲碗湯水點都係好

第二係營養 煲湯會破壞好多但唔係全部
呢d營養多少都可以吸收
有d材料又唔係食到落口 煲湯係可行之一

現代人飲水多左食物又多樣
湯相對咪好似無咩作用
以前人類短命最主要嘅原因係衛生惡劣 營養不良同醫療技術落後

唔代表現代人嘅某啲習性係比以前健康
例如久坐就係一個現在人習慣咗但唔其實健康嘅動作
一有減肥兩隻字即時變智障
Full vegan連蛋連奶都唔食咪係囉
其實正正經經食返原形食物已經健康過好多人
同埋低碳水
其實呢個實驗係用植物提煉油去做
應該用動物性脂肪做多一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞