香港啲醫療真係垃圾

1001 回覆
3780 Like 264 Dislike
你去錯地方姐
不過香港私家同照MRI 多數分開
快極都要2 3日出report
上次去急症室俾完錢先知要等十個鐘、即轉私家醫院.打止痛針埋單$800.

等星期一專科開門睇返私家算
在於醫生角度每日都要處理一千個痛到咩既急症
其實好多好多會打尖照MRI所以先要排咁耐 例如A&E入院個啲 會優先俾佢哋照
我阿媽係法國做手術醫癌
佢話攞十幾萬出黎服務都唔夠那打素好
諗返起 佢都唔想三分鐘睇一個病人果位
我凌晨開始痛到8點幾即刻去急症
啱啱換完更就診症疲勞?
我仲帶埋MRI report 同醫生信去
個急症室醫生明顯冇聽入耳

同埋千乜鳩幾個症
200個都唔到
香港啲錢拎曬去養難民,
唔係歧視佢哋打架砍友入醫院咩檢查都有
最尾又走數,排隊睇醫生果最撚慘

幾多東南亞人知自己有病又無錢醫生,偷渡過境故意犯法博睇免費醫生,呢樣野已經好撚多年,白痴政府好似乜都唔知唔理,香港啲錢就係咁跌,呢啲錢可以買多幾部機啦

個個月硬食你1500但比班廢材用
高端醫療2萬墊底費都係3舊水
條氣都會順好多
強帖留名。
其實我覺得法國醫院好老餅,係咪私家中最平所以多人去?
如果睇私家我會揀黃竹坑港怡或中大醫院,感覺服務好似好啲但唔知呢兩間有冇mri照
條友根本有問題私怨撚嚟
唔知點解痛

係咪驚上膊
荃灣港安同大圍仁安都好過法國
識人差唔多經歷
係街被人推跌 即刻去急症室照 手臂痛到飛起 照完X光話無事 拎塊垃圾三角毛巾 俾一大包止痛藥就算撚數

點知同日夜晚同第二朝
手臂已經完全郁唔到 輕輕郁已經痛到pk 手臀一定要維持半抬起

即刻急急腳去私家醫院照
我屌佢老母 原來手臀已經骨折
仲要係多處地方骨折

我好撚記得睇住張X光
我自己都睇到 d骨起哂尖 咁撚樣都睇唔到 個牌都唔知點考返嚟

仲有另一單

屋企人已經手持私家醫生寫明需要去急症室緊急入院嘅信

去到急症室 啲仆街女急症醫生 係一個病人已經非常痛嘅情況下 問你背脊邊節脊椎痛

我屌你老味 我識分辨邊節痛
我就做撚咗你個位
同埋叫你出院就算
最後屋企人非常急就離世左

你哋班垃圾急症醫生 好多嘢做唔關我事
一啲同理心都冇 學乜撚人做醫生

一句講晒 公立醫生就係冇醫德
其實你係香港睇私家都係一樣

你拎韓國私家醫院同香港公立醫院比較

有咩保險就直接睇私家啦
Xg d 醫生你告唔到
成個醫生會惡撚晒
除非你係執法部門/支支係小紅書隊佢
個個去私家睇,要公家醫院做咩,執咗佢
lm一身蟻
如果180蚊就可以即時做齊xray CT MRI比埋report你仲會有人去排門診?
你吹大啲,一日一千個定係10位都無匿埋後面做admin玩電話等夠鐘等收工
拗柴啫,吹到要即刻做手術
好撚痛但係飛到去韓國睇醫生
有錢咪去養和
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞