香港啲醫療真係垃圾

1001 回覆
3780 Like 264 Dislike
無錯,個公立醫生最錯唔係佢急同hea,係連個option都唔比你,令人質疑佢有冇用個腦諗過下你個case,唔係比包藥就打發人走
你唔識搵醫生啫 出旺角睇私家,即刻有得照埋,過兩日就可以返去睇片
Sorry 呢度係香港
都唔係廢老架,後生仔都好多話交咗稅點解唔用公立,連登見唔少
其實HA有clinic 啲人淨係識A&E
未聽過私家會問你有冇買保險先照M R I 佢一定會同你講你依家呢個情況係點,問你使唔使照一照
你喺深圳醫過咩咁巴閉?有冇成功例子?
冇醫好過你 點屌打都係純文字9 up
多謝你
香港醫生:物競天擇 你係要過身
咁等得
正常一定係咁 條友唔識啫,如果有買保險, aa一定會教點樣最快有得睇 有得照
急症室個意義就係做急症,但個個病人都會覺得自己最急好似樓主咁會覺得自己變成終生殘廢,之後就會覺得係急症室啲醫護好得閒打牙鉸

香港就係咁,無錢公立做,有錢去私家。不過樓主去左正一垃圾醫院就無辦法去正最垃圾個間

利申:係公院私院都做過骨科手術
我係加拿大整親專登返香港照
我諗99%人應該都係屬於「講完都唔會識」的人
醫生又唔知道你咩背景
如果連基礎醫學知識都冇的話
咁醫生都無謂浪費時間解釋啦
相反如果個病人係有基礎醫學知識
其實都唔難查到係咩問題
仲有支那人
支那嘅習慣喺堆哂去醫院捉醫生去睇自己,香港人好多係睇clinic唔係直去A&E
留名
公立應該睇6/7成都係呢啲人
最鍾意作大,頭痛就話到心口都痛,拎一大堆藥放喺屋企保平安
望聞問切 中醫就有 不過連登會話呢D係巫醫

根本有返咁上下睇西醫經驗
都知道西醫有幾咁垃圾
睇得幾分鐘 都未了解清楚情況就趕你走
另外止痛藥止痛針呢D只係舒緩下一時痛楚
本身對病程冇幫助
唔洗排大陸人湧黎照
樓主係半個韓國人黎
樓主睇公立畀少少錢就想自己order做乜test物test
結論 樓主閪客兼智障
英國?你喺屋企食個零月paracetamol 先啦
MRI已經普及咗咁耐
點解收費仲係咁貴?
仲諗住有咩都過韓國搞先
屌原來有親既又識講韓文
仲要有國民保險加自己醫療保險
根本人上人package
點會,英國NHS叫你食止痛藥等8星期會自己好
定你唔信英國佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞