香港啲醫療真係垃圾

1001 回覆
3780 Like 264 Dislike
你收撚皮啦傻鳩
你比條傻鳩韓國佬水鳩你做手術呃政府錢
你以為所有嘢一定做手術就好?
為咗踩港開個垃圾無知po
Staquis 普通科醫生都可以開
所以話點都要留啲錢買醫保入私家
其實樓主果隻tear
就真係會令佢殘廢既,不過前提係要有fibula fracture係ankle joint果個位 or下邊,令佢用唔到腳掌
不過急症照完x光冇野咪踢佢走,佢條氣又唔撚順,咪上黎屌下囉
唔好spin去第二個問題度啦
講緊亂咁診症
我有買保險
知咩事既話根本唔會拖咁耐
佢話扭親我只係以為係扭親既舊患搞成咁
你唔會要求一個細路知係自己傷咗咩呀?
根本唔知要到做手術既程度
點解?一個華探長都貪到5億共匪有9000萬人
老老實實
我寧願尖子讀醫,蠢人讀醫變黃綠醫生
條命仔凍過水
嗰6000幾億係防疫,
醫療資源一樣照cut
條傻鳩比人呃無啦啦涯一刀仲走去含條韓國佬真係好笑
唔會 早幾日我對面床嚟咗個急症室上嚟嘅大陸婆
話自己肚痛 做咗X光 超聲波 抽血都話無嘢
佢再R到幾個月內嘅MRI同胃鏡期
都係住咗兩日院$240

點會揀係大陸睇 仲要畀咗錢先有得睇
仲話平時唔係香港 有期要姑娘一定要打電話通知佢
其實大陸唔洗排…….好多時即日安排到
有買醫保
但佢話普通扭親
平時普通扭親又會自己好返
我點會知要去到做手術先完全康復到
佢唔係亂診係個制度逼佢冇比資源同時間佢斷診
如果你夠資源一定做哂所有檢查穩陣
點解冇做未係你太後生佢想留番資源比其他人囉
肯定有個香港醫生係咁dislike我地啲commemt
之前睇急症果時個醫生都好坦白同我講
急症冇咩器材 要轉介先得
會唔會大家太睇得起急症以為佢地乜都得乜都有
香港D 牙醫都係仆街黎
做乜去睇跌打
呢個唔關醫生事 藥廠開價唔同
Dupixent我冇記錯係跟國家GDP/capita
所以大陸咁平
有冇順便整埋容?
正常人唔係好少機會用到急症室咩?普通頭暈身㷫傷風感冒都係落樓下睇私人診所啦
鍵盤醫生又出黎開檔診症
一句無時間係咪可以亂咁診症
講多一句有可能係斷咗十字韌帶要做手術
但做手術要排期,建議你去睇私家
都只係十秒時間
而唔係同個細路鳩up普通扭親
點知原來係要做手術先好得返
其實你有無諗下你呢個建議幾on9
而家唔係講緊拎份驗傷報告去告人嘅問題
係講緊樓主唔即刻醫其實會有後遺症
你仲叫佢公立->私家->再公立
來回花幾長時間
叫個痛撚到仆街嘅傷者來來回回咁搞行政
正常好似上面講x光 睇冇咩事 撚會理你,如果 一照已經斷咗 即刻幫你搞上病房做手術喇洗撚再等飛泡菜咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞