香港啲醫療真係垃圾

1001 回覆
3780 Like 264 Dislike
樓主買個咩保險
我會試吓 講真咁大個問題都冇人理會 香港真係適宜人居住? 我覺得要多啲人出嚟,一齊投訴比較好
正常睇都會睇番自己本土醫生,去到外國基本上得d豬頭骨位,劏香港客另計
急症只係盡最大程度make sure你唔死
唔係要醫好你為止
細個意識普通扭親拗柴係睇鐵打
個急症醫生話係普通扭親抖下就好
又無寫紙要覆診
點知係斷十字韌帶咁大單野
有邊一個國家既公立係唔垃圾?
我覺得樓主算係盡力想醫好 如果係我應該好早俾人耍走之後十幾年果個位都隱隱作痛咁
你呢個post真係不知所謂,你不如直接講想要好既醫療配套,唔該娶個韓妹
屋企 開始用輪椅 到屋企樓下b2停車場 機場落車
搭飛機嗰陣時有講咗要用輪椅 香港上機韓國落機都係輪椅 韓國,過完關之後 韓國入境嗰邊推到我出去停車場 跟住之後有人車我去醫院
你告佢哋,醫委會咪又係自己人查自己人
死咗人個d case都係停牌一陣,何況你未死
好好笑 坳柴要坐飛機醫

我以前打波 每一個月坳一次 老豆李家誠都比我睇撚窮
此post已完
香港醫療不嬲都係咁上下,但係我都明醫生點解要咁hea,因為根本佢哋無時間去諗你個症。
痛就食止痛藥
暈就食止暈丸
點解痛點解暈佢哋理唔到,只想close file
咁點解咁無時間?
因為當醫療體系超出負荷既時候,得不到應對方法更而比人開會cut budget cut資源,你做醫生護士仲有咩力氣去撐?
有位護士朋友同我講,而家落黎幫手既大陸醫護,根本雞同鴨講,上頭仲要咁叫佢哋搵時間學普通話就番佢哋,咁叫幫手?
佢係低估咗你個情況
但你比緊幾錢去睇醫生?
到到都有仆街醫生你預到係唔好彩
但點解佢冇建議你檢查係因為冇資源
最怕係做咗不必要的手術
香港有啲私家為咗賺多啲都會"比較進取"咁叫病人做手術

所以唔係話快安排手術就一定好
就係嚴重先要去第二度 快啲嘅國家醫

如果我仲留喺香港 我諗我今日都仲痛緊 即使去私家醫院
公立就不意外 但私家都咁垃圾?
最好笑係一堆人吹捧佢全世界公立都係咁架喇 。唔係加拿大既人洗鬼落老美比錢醫咩,擺明唔係好嚴重吹到好嚴重喇
唔好玩啦 公立忙到乜咁
好似你咁返工係冷氣房打呢篇廢話咩
啱呀最好上埋東張,想笑下
樓豬因為老婆係韓國人所以先去韓國睇
我諗其他香港人如果香港醫院拒收去台灣睇算
普通扭親都唔好睇跌打
班友分分鐘越搞越衰
正路
唔好話用公司醫療卡,連自己比錢睇嘅都hea
呢句唔係個醫生講咩?

你意思係好多病人去搵着數?
正常係因為隨時比佢哋搞到仲傷左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞