有冇跑步撚入嚟吹下水 (95) 日日都打水戰

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
你係用最大心率?
琴晚jog隻10K比garmin送冰點跑步badge
今朝我隻錶都仲係負9度。。。
好似搵到原因了
Garmin好似係pull呢個website嘅data,然後佢由尋日凌晨開始已經錯咗
https://www.foreca.com/101819729/Hong-Kong-Hong-Kong/observations-history
繼續努力,呢到好多巴打陪你
巴打好勁!
我send咗feedback俾佢地
希望快d整
我做瑜珈都有呢個章喎......
唔好咁快 fix!俾我呃返個 Frosty Badge 先!
但佢唔fix會影響隻錶計heat acclimation, 之後計VO2max都會有影響
我今晚會去跑,等我跑埋先啦~
日本賣兩萬幾yen
如果香港開售 估計起碼1500蚊
應該又未至於嘅,如果真係1500就已經幾乎等於rebellion pro 2嘅價格,rebellion pro先賣1550
Superblast個價位都唔平
所以呢對會同rebellion pro差不多價都唔出奇
https://www.womenshealthmag.com/tw/fashion/equipment/g45502188/tie-shoeslace/

用開「鞋帶綁法:雙環鞋帶結(又叫兔耳朵結)」呢個方法
你都一樣? 虛擬跑步唔知關唔關事
佢好似fix左了, sorry巴打
superblast賣1490
仲要「冇咁全能」
所以mizuno呢對真係夠膽開1500

除非佢開價1200擺明搶生意
出街跑佢就有計
你夠係
哎呀~
白掛入去GARMIN睇, 又真係-10度, 結冰章
訓練效果睇嘅係跑幾多時間同強度,本身就跑得快嘅人喺同樣強度(心率 zone)下,都要跑得快啲同長啲先有相等訓練量

而且經濟學嘅邊際遞減理論都適用喺跑步,即係你本身越快,就要投入更多訓練先可以再進步
要點練好睇你嘅目標係咩

想簡簡單單強身健體就主要練Zone 2得

想跑中距離目標(e.g. 5k, 10k)就要多練較短嘅interval, lactate threshold嘅tempo

想長距離嘅就慢跑為主,仲要加長課加每週里數
今日好涼 衝圈一定好好feel
可惜身體唔容許
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞