有冇跑步撚入嚟吹下水 (95) 日日都打水戰

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
靚女?
應該肥婆黎, 如果唔係唔會係到呻
https://www.instagram.com/p/C5VBa8cvctf/

近排係跑步Group睇到有跑步新手問問題,大概話自己好耐無跑,想用zone 2 training練心肺,但係一跑就好易過zone 2,點部署?

然後好多網友俾唔同意見。有啲叫佢跑慢啲keep zone 2,有啲教佢練點,有啲話佢隻錶唔準,大概都係圍繞點練Zone 2。

我覺得好多新手跑者好易過份解讀訓練方法,睇到網上好多人話練zone 2係最有效嘅訓練方法就直接套用係自己身上,或者諗好多先跑,跑嘅時候好在意自己係咪係zone 2,一過左就好緊張,覺得嘥左訓練,所以寧願了解清楚先跑,或者質疑自己訓練有冇用。

而我覺得新手,最影響訓練效果大問題唔係點練,而係有練同無練。

我覺得跑步新手,唔需要諗得太複雜,想跑就跑,心率過左就過左,與其諗得太複雜,不如簡簡單單跑左個步先,唔洗諗訓練效果,跑左,出左身汗先算。

其實跑步好簡單,有人可能係因為想健康,可能係想挑戰自己,可能係唔開心,可能好簡單因為一套電視節目而跑。

誰人話必須要讀過書先可以為你寫詩。
而跑步,都唔一定要好專業先可以跑。

可以只係一個好簡單嘅原因或者毫無原因,想跑,就跑。
只要有跑,你都可以係將軍澳大迫傑,天水圍Kipchoge,銅鑼灣黃尹雋。

無野比離開屋企跑步來得更實際。
已經一條線兩日 仲係好虛
勉強跑到12k 但變左6分披
六大馬都唔識就算數啦
我好奇真係有搵哩個人, 中佬一名

此外, 已將個幾蚊水樽昇級, 係咪昇價10倍呢?
肥婆無咁孤寒, 一睇就知係同類廢佬
唔好咁啦, 當大休好無...
大城市
六大馬
人多
其實, 歐洲人去好平常
1.6大馬
2.近

亞洲人就蝕水好多...
倫敦4月天氣應該幾好呀
唔洗好似東京馬咁凍
好啦 抖返一星期

挑戰月供300失敗
但已經係歷來最多
其實條友係太渴所以偷水飲,同你有無貼紙無關
同款CHEAP水樽呀
除咗佢係六大馬,倫敦馬嘅景點都勁多勁吸引,世界上無乜邊場馬拉松有咁多iconic嘅地標

起點Greenwich公園有皇家天文台,中段經過Tower Bridge橫越泰梧士河,仲有途中大量特色建築同河畔風景,近終點有Big Ben,最後衝線有Buckingham Palace做背景

除咗倫馬,四月有另一場半馬都係以倫敦地標做賣點,一樣都好受歡迎

過到100
我都400失敗
跑咁少都可以半馬119
點解可以跑到咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞