其實而家iphone對比an機仲有咩優勢?

976 回覆
71 Like 173 Dislike
討論iPhone基本上要4以上先值得討論
以前蘋果機好廢下
用an機=柒
又係你呢啲 唔係用實際經歷嘅嘢嚟討論
講緊實際一班人圍埋send相
鬼唔知有其他功能 再講有大把send file app好似airdrop咁用
Blip, send anywhere, localsend

但你send相畀人嘅時候會唔會叫人:「你哋裝呢個app 我再send畀你哋」
呢個真
啲ifandog 以為iPhone 真係佢哋自己講到咁天上有地下無
無知到有人拎an機就問得唔得
得你用有乜用?影相都唔係用你部機影。。。用iphone影架,你想收iphone d 相唔通叫人 up去你個 cloud?
用 an機影冇得用airdrop share已經俾人ban左,所以一定係用iphone影
系統穩定

好順
以前Android 機真係差啲
我部note 8用左兩年就壞咗聽筒個喇叭位
搞到講電話要開擴音或者帶耳機
上面駁緊嗰啲就會一堆藉口話可以用cloud可以whatsapp TG等等

就咁理論上梗係大把方法 講緊實際用途

我自己雙修就梗係會用其他app
send畀自己梗係冇問題
如果雙修呢?
我就未見過一堆人係街邊圍住係度互send圖啦當然你可以話我冇出過街嘅

:呢個係咪你?
:唔見你個名呀
:我個airdrop壞左
:唔識load嘅
真係好笑,你影完咪 cloud 咗佢 share 囉, 我手機無位喎,話知你咩機
你試下 download個 exe 然後 drop 出去睇下出咩事?
講到用 iphone 先 share 到,有無人柒得過你
An狗成日比比比都唔知比乜柒
成日拎個spec逐點比
現實就係99%人唔會理
最緊要順手user friendly
售後服務an機10世都追唔到
Chome係可以自己set條Address bar放邊
我自己都係雙修
講咗好多年
ios係兩種人啱用
一係你返工忙到屎都唔得閒屙嘅人
一係你電子白痴
ios係機用人唔係人用機
an機係你要得閒又要識先好用
如果唔係就好似啲弱智仔咁
用一用就話壞(當年)
唔通你問人拎返張相嗰陣話
不如你裝呢個app先再send畀我

你呢個解決方案係方便你自己 唔係方便對方

An講到幾勁都冇用
你會有幾多時間去研究點用咩
iPhone已經變左窮撚代表好耐
講緊影大合照呀?你舉手拎部Android影睇吓有冇人理你,一定係iphone影完再airdrop架啦傻鳩
尾4句次次要send相都會聽到
最後一定會有幾個係收唔到要whatsapp
LG G2換左iPhone 6,之後用足咁多年iOS
同一個APP iOS點都順暢過An
做到 但係冇人想亦冇必要

Upgrade換部新機又唔會好似買返同一部機咁
同價位 甚至更加平嘅機 對比舊機upgrade咁大 點解唔換
唔通仲保值咩?有冇咁窮?
Iphone 多女用,An單機自high用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞