其實而家iphone對比an機仲有咩優勢?

976 回覆
71 Like 173 Dislike
唔驚上咸網中毒
次次講AirDrop都有on9會跳出黎話an機都有類似嘅野
屌你即係人地講WhatsApp
你講你都有WeChat
做乜9
WhatsApp可以同WeChat互通?
iPhone 自己本身就係個優勢
仲未計d account全部用apple登入
apple pay好多網都支援,俾錢咩都唔使入
咁android旗艦機(24U),雖然唔平,但比到用家嘅嘢,一定多過iPhones 旗艦機….iPhone比我感覺係食緊老本,不思進取
保值?
用apple等於信仰 基於apple封閉既生態

因為佢地轉an撞機要搞好多野 成本太高

唯有安慰自己apple係世一

洗完自己腦再洗其他人腦等自己好過啲

an機硬件上已經超越哂apple 軟件都隨時超越埋 暫時係平手
2000蚊部都係咁用
用IPHONE不嬲交智商稅
有需要可以試下"Send Anywhere",同一個wifi network下 send相同片速度同AirDrop 差唔多
其實人哋唔係講緊有冇個功能
係一大班人收相嗰陣個尷尬位
影相嗰個要人特登另外用其他app send畀An嘅朋友 講緊呢個位

次次都有人衝出嚟話android一早有
跟住又有啲懶醒出嚟話:咁咪whatsapp send或者其他囉

人哋就係講緊圍埋一齊airdrop嗰一個moment
根本唔係功能事
而係10個9個iPhone
事實係個個都用iphone 影相再AirDrop share俾人,你an機收唔到AirDrop已經差好遠啦
唔知幾時又會有歐盟逼apple開放airdrop
2000蚊買android,不如好似我咁,$1800買部二手12mini 128GB,使用體驗一定會好啲
撇除生態系統比較
硬件 iPhone 絕對少野壞過An 機
可以講係襟用d
你影啲乜鳩大合照一定係問邊部iPhone影相最好之後再airdrop返,你用Android就做孤兒仔啦
其實已經有1tb師兄好過時
你只不過講 file sharing ,係整個 airdroid 其中一樣功能,airdroid 有更多係 iPhone 做唔到你又唔講

再講,三唔識七 drop 野俾人, 咪出事囉「蘋果AirDrop傳檔有漏洞恐遭惡意「中間人攻擊」」

唔多人用 airdroid, 係因為用途不大,而困粉就蘋果喂俾佢食,就話好食
其實可能人地好少機會圍埋收相
所以講極都唔明
一班人入面用an都唔係特別social既人
其實會唔會係開post果個無啦啦攻擊另一個陣營
Set個trap出嚟問iPhone對比an機仲有咩優勢
啲人護航就問點解要不停攻擊另一個陣營
唔關事吧
我部iphone 3g 個home 制年幾就壞了
好笑, 我有 cloud 可以用,更安全可靠, 仲用 airdrop 咩

一樣功能,少人用, 係自然而成。蘋果push俾你,你咪話好用囉

An 機想用可以自己裝, 又可電腦操作手機,適隨專便唔使人喂咁可憐
d女講只可以用airdrop果陣就知
硬件上真係冇 始終係信仰 / 身份象徵 (正常人)
用緊13pro max 黎緊入多部s24u玩雙修
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞