其實而家iphone對比an機仲有咩優勢?

976 回覆
71 Like 173 Dislike
其實唔好將自己既處境套落人地度啦
人緣無問題就點都會有人tag, 直接repost人地就可以
而毒撚,你買20部iphone都係唔會有人想理你
re乜撚post
講緊share原相
你d毒撚緊係無緊要
你覺得我收唔到咪收唔到囉
你覺得咋嘛

利申:用左10幾年an機
無人想知呀
an 俠成日話ios users 用十年前既認知黎評論android,android 而家唔係咁
即係佢地都認android 十年前係屎
而一個正常人,十年前食過屎,十年後就算有人同你講舊屎好食左,你都唔會想去試多次啦
咁你上黎講咁多廢話又有人想聽?
無知真係好恐怖
成日淨係識講以前

就好似d終國人,成日同你講日本人係好邪惡
其實根本未去過日本
鳩up係唔洗本既
Samsung好L煩
14日內去要去centre check咗機先換得
電腦 macbook 平板用ipad pro 用咗幾十年

但手機我繼續用Android 3星

講真要去到萬幾蚊價位先有120hz嚟真係顛

佢保值同順係真嘅,都用咗好多年apple嘢。

但手機方面真係唔抵買,咩年代6-8千價位仲係得60hz 又細電 成撚日擠牙膏。
Iphone細電
用過15plus未?
得60Hz點用
中一二既學生個個都話要買iPhone喎
仲話指明要3鏡
跟住打皇者榮耀
捱到2日?吹到咁大
笑撚咗
明明係因為iPhone年年擠牙膏好似冇升級過咁所以啲人年年問換唔換機好
AN機就年年有新嘢玩所以多人成日換機
10年前啲an機唔生性,UX嚇走哂啲人去轉會
呢個已經係致命傷

而家好難冇啦啦會引到啲人轉返去an機
啲an機機王又冇特別平
正常都唔會想再搏多次,頂多雙修就算

除非iphone食錯藥搞到個UX好差,先有機會大洗牌
Samsung影相靚咁多,邊有人仲用iPhone 影相
公司班IT狗都係推薦緊用iPhone做公司機
main起上黎少好多奇怪問題
係一種羊群心理
user friendly?
利申雙修 覺得而家an機user friendly好多
至少我個人覺得an機下面個3粒制好好用

同埋而家真心2邊分別真係唔大 啲apps咪又係咁用
仲要依家an機多數係大陸廠
俾人嘅感覺已經係an機 = cheap
除非買三叔旗艦,但三叔旗艦同iphone差唔多價,咁正常人都會揀iphone
Samsung機影相靚過iphone咪即係好似啲人話nikon影相靚過canon一樣

成像sharp,飽和度高唔等如係靚
所以點解nikon同an機都係kam L先用
我以前用Samsung Asus Sony…試過自己刷rom
試過裝唔同apk 去試野
中過毒上網搵方法解

後黎比條女逼一齊用iPhone先發現真係有幾方便
只要唔係弱智
就餵埋你食
換機? 禁幾個制等
壞?有問題? 門市
想搵新功能? 去門市叫佢介紹
人生慳唔少時間
一開始其實是用An之後轉用iphone,
跟住聽人講An啲機功能幾勁影相幾靚咁又轉會返An,但原來好易壞,拎去整 過程又麻煩,最後見過鬼怕黑,呢家一直用住iphone都好順,唔會再諗An機
錢從來都唔係佢既問題
係你既問題

方便就可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞