其實而家iphone對比an機仲有咩優勢?

976 回覆
71 Like 173 Dislike
An狗用Nokia 類比左Apple 有冇10年?

然後?新market Apple做唔掂?

Apple Watch 2015年出,依家係世界最好賣Smartwatch/Watch
AirPods 2016年出,依家係世界最好賣Headphone

2023 年Apple用6部電話成功打低三星機海,成為smartphone市佔第一

Nokia
唔好下下叫人狗
人身攻擊唔會顯得你更加有道理

apple 市佔率,搵幾多錢關你撚事咩
你只係區區一個user
我都唔知點解要企埋apple 個邊咁樣defend 佢
我諗你可能都未試過咁樣defend 你親生老豆

anyway, apple 市佔幾多,搵得多錢又點?
咁樣可以justify 到佢越嚟越唔顧話用家體驗嘅事實?

我而家iphone 同android 都用緊
真心iphone 呢幾年係差到冇人有
出product 唧牙膏,一年復一年冇突破都算
價係就識得加,完全唔在乎用家體驗

咁都值得出嚟護主
我真心覺得好撚痴線
近四代旗艦價錢加幅比較

Apple iPhone
iPhone 12 Pro Max $1099
iPhone 13 Pro Max $1099
iPhone 14 Pro Max $1099
iPhone 15 Pro Max $1199

三星 Galaxy
S21 Ultra $1079.99
S22 Ultra $1199.99
S23 Ultra $1199.99
S24 Ultra $1,299.99

Google Pixel
Pixel5 $699
Pixel6Pro $899
Pixel7Pro $899
Pixel8Pro $999
是但啦,加價你當我噏錯啦

我串緊你呀

你老豆搵錢養大你供書教學,
如果你老豆畀人侮辱
你會唔會好上面維護apple 咁
咁摷一大堆資料出嚟維護你老豆呀

我真心唔明白點解咁多人會咁樣side with蘋果
defend 佢嚟做乜鳩唧
蘋果唔係你老豆嚟㗎
S21 Ultra 12+256 $9698
S24 Ultra 12+256/512 $9898
食古不化
S21 Ultra 16+512 $10698
S24 Ultra 12+512 $10,898

呢個spec表達得好啲 加價又減 25% spec
實際上預訂$10898已經買到S24U 1TB
咁計Samsung直頭減價

Galaxy S20 Ultra
256GB 512GB
$9,998 $10,998

Galaxy S21 ultra
256GB 512GB
$9,698 $10,698

Galaxy S22 ultra
256GB 512GB 1TB
$9,698 $10,798 $12,398

Galaxy S23 ultra
$9,698 $10,698 $12,698

Galaxy S24 ultra
$9,898 $10,898 $12,898
維護Apple?
我不嬲只係用返數據俾返散播Fake news An狗睇。
話埋Apple iPhone 呢幾年無進步,
S21 Ultra 到 S24 Ultra 進步位究竟係咩?
咪又係Mon 靚左,CPU勁左,鏡頭勁左,走去左抄pixel 右抄iPhone
但同時Cut 左10倍鏡,Cut 左 Face unlock,Cut 左 16GB ram。
進步,笑撚死人咩。
有16GB ram ?
順同窒,an成日彈app
S20 Ultra 三星自己定錯價賣唔撚出,之後S21 Ultra 立即減價
S22 S23 S24 都加價又唔計
Cut 左 Face unlock? 有過咩
虹膜已經去到Note 9年代

同埋抄咗Pixel啲咩
VP已經徹底失敗,眼紅乜春?
講緊最基本2D Face unlock ,唔係一早cut 果個iris,都唔係 ToF 果個 face unlock

抄Pixel 個Live Translate 同 Ai photo editing
成個SamsungAi只係幫緊Google sell 野
咁叫抄咩 光明正大同Google合作
2D face unlock到而家都仲有 冇cut
徹底失敗:最新預計今年60萬銷量,二十億美金營收,多過 Google 上年Pixel部門美國營收,同美國S23 Ultra 營收差唔多。
咁Cut少一樣囉
都無提S20 落S24 Cut 埋Samsung 入面個MST

咁都仲唔叫抄
係講緊照搬pixel 功能入去用
預計
呢個年代磁帶機仲難搵過paywave啦 係都攞microSD嚟講

另外Circle to Search/Quick Share S24用先咁係咪Google抄Samsung?
你都智障
你都痴撚線,同得Google 合格代表可以任抄咩?
咁你WWDC咪撚抽Apple 水,佢都同Google 合作
Tim cock 講今年中國會開賣,60萬預少咗
iPhone市佔得20%樓下
點樣一半?
你閱讀理解有問題?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞