其實而家iphone對比an機仲有咩優勢?

976 回覆
71 Like 173 Dislike
呢D問題每年都係AN機友發問
有無IPHONE用家會問AN機勁唔勁
唔洗理 雙修就得
我用左10 年an 機, 成日要換機, 但自從貪得意用下iphone 11 就返唔到轉頭, 限制係有同無an 機咁自由, 但iphone 係日常用既使用體驗真係好過an 機, 一用用左三年先換新 iphone, 而家有無an 機副修, 但真係少用, 最大用處係sync d 相去google photo (裝左pixel experience rom), 其他全部都唔夠iphone 就手同流暢
好多人攞出黎講
但用過唔覺得佢個所謂蘋果生態圈有咩特出
今日行過samsung舖頭先驚覺同級嘅S24 ultra仲貴過iphone 15 pro
真係,我都係果期轉,體驗好好多

以前an真係lag到傻

iOS facebook 同Chrome 可以將條 bar 喺底係好過android 係少少

(雖然轉左去S24+)
生態完整,唔會俾人hack
全部用同一個acc真係幾方便
我部iPhone 12 pro 而家唔好話啲電唔得(換左新電都係),而家睇Facebook都會入過熱mode
cctoy 一樣俾人拉
講到iPhones 唔會熱咁…我用12mini玩pokemon go,玩咗半粒鐘唔只熱,仲同我set暗個mon,另一部小米12同一時間玩,雖然都係熱,但最少唔會強制較暗個mon
人地公司就係賣電子產品野
乜9如果無

如果LV無袋?
如果可樂公司無可樂?
咩年代
一萬蚊係2024年算得係咩錢...
雙修中
兩邊都各有killer app, 好難放棄只用其中一邊

developer 好明顯偏心ios, 好多app 都係ios fine tune 得好d
銀行app 最明顯, 好多行都只support apple pay 無google pay

但os 方面android function 係勝一籌
而家samsung 新機都support 五年以上
有d 好有用細app, developer 死都唔肯過ios, 呢個唔明點解
人豬用咩都可以比人hack
人哋唔係話貴,話唔值啫人哋7、8千買部小米,idog咪又笑𨳊人
an機廢好多
呢個係唯一一個我覺得iphone 好過an 機既嘢. 冇其他
一早講咗係用以色列+瑞典軟件破解

我用iPhone都頂你班idog唔順
畀錢用部電話但走去免費幫人做打手辯護
明明自己先係客搞到自己成隻狗咁
連d 藝人都揸兩部機
鏡頭面前用samsung, 私下叫經理人俾佢地既都係iphone
人地係講緊 冇用蘋果生態圈既野...
samsung post有人ios轉an
冇,下部機會轉返android
其實你鐘意用邊部咪用邊部
真,我有朋友買咗部24u,用過ai執相之後,佢話開始用24u多過部15pro max
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞