其實而家iphone對比an機仲有咩優勢?

976 回覆
71 Like 173 Dislike
我用開google 難回頭
咁照計要討論啲某某exclusive 嘅嘢先突出到個尊貴性

唔同話我lighting 頭好好用?
即刻冇iphone. 就唔洗討論iphone vs an機有咩優勢
用咗iPhones 1個月,唔明點解話ios好用返回上一頁,ios有左上角,左邊掃去中間,上面拉去下面….android只要側邊掃去中間就ok

利申:iOS Android都有用
都有唔少kam撚用an撞
仲有kam撚
近6年買過幾部an旗艦 開apps同行apps真係無ios咁順暢 始終太多機 開發人員做唔到針對性優化

未試過pixel 但聽講親生仔加成比較順暢

Apple Watch又焗人用iPhone
睇嚟你都係無得救
我唔係指你係ifandog
我係指你腦殘弱智呢件事
係咁安全美國總統就用緊啦
唔係wo,好多用開iphone 都轉左華為,勁好用
九唔搭八, 小學雞嗌交?
唔係
你唔好咁睇得起自己好唔好
小學雞都醒過你
你呢d回覆真係好高質
可以airdrop d相比囡囡
無計啦
你淨係識講airdrop 好方便
FF全世界冇iPhone 就冇朋友
點舉例話你知你on9
你都淨係識覆airdrop 好方便
你呢啲弱智水平講多你都唔明
唯有同你講啲無營養嘅嘢就吓腦殘嘅你
日本點解唔係

美國以外市佔最撚癲就係日本
其實真係好無聊咁都可以拗餐飽
而家啲電話咁多function已經遠超一般人基本需要(無論iphone定andriod)
in the end咪又係睇個人鐘意用乜咪用乜
每個人唔同 睇重嘅嘢唔同 咪有唔同選擇
咁都可以互相鄙視嘈個你死我活真係好無謂
認同你 成敗在於推廣難度
APPLE最大優勢就係佢成功咁推到一大班人幫佢做開發 好多app都係得ios有出
Android收唔到相/要乞人share相去Whatsapp group都唔叫缺點
南韓近一年黎計,三星 market share 依然超過 iOS 一倍喎
用緊iPhone 之前note9
個人嚟講我覺得Samsung電話係完勝
不過加埋ipad Mac又變到焗住用iPhone
夠曬貴,啲女鐘意

申利iphone10年,轉左國貨an機,一年換一部都夠用幾年
用緊IPhone14 同 Pixel 8
用落分別唔大
開App個速度差得好少 (我唔打機)
但覺得IPhone Base Model係呢個價位得60Hz Mon 就比An機有少少輸嘅地方

同埋見咁耐都冇人講 An非日版機冇Suica卡入Wallet
去日本就可以用部IPhone Apple Wallet 入Suica 嘟

韓國自己2023嘅調查,睇唔睇有到咩趨勢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞