其實而家iphone對比an機仲有咩優勢?

976 回覆
71 Like 173 Dislike
iPhone感光有先天缺陷,成日爆光搞唔掂
https://youtu.be/cTsgN88eFao?t=1949
影相靚唔靚根本wfc
而定影人根本filter仲重要
影風景就是撚旦 有邊個睇
影相有得對比都要話唔夠iPhone靚
唔知諗乜
十年後今日個維修一鳩樣呢
事實唔敢講就轉移去啲種族情緒講
換機真係勁方便
影住就得

Plus 加電20%之餘但又加大個mon 又冇pro max 嘅120hz 得60hz,用電量你自己諗下。

依家Samsung A35 一部$2998都有120hz

呢啲周街都有嘅 佢係要你俾成萬蚊先有

我部ipad pro 11 inch gen 2 2020年出既 唔洗6千就有120hz

佢唔係做唔到,係唔肯整係iphone到比你哋用,到下次佢整到又會markup個價幾倍講撚到好勁咁。
其實係,真係方便最重要,
拍攝技術其實仲緊要過相機性能,
你唔識影靚相嘅話,相機幾勁都無用
事實係我部垃圾oneplus用左4年都無壞過
所以答唔到你個維修點
An 機除非免費送 否則無可能買
An 前期唔襟虧電lag實在太深入民心 就算而家用完曉飛都無撚用
marketing 輸左都算 iphone 4 果期徹底將所有An 打到永不超生
方便真係屈機
我and機唔識教setting要自己上網搵
Apple直接去門市話 我想點點點
光啲 暗啲 鬧鐘想一星期一三五響
漫遊想點…
Block 陌生電話可以點
去到掟比佢 唔該哂你
走得

仲未講個find功能
Airpod iPad itag MacBook全部入哂去
放一粒tag 係銀包
一離開唔知幾多米即彈notification
即番轉頭
救左我幾次
有撚人會睇咩認真
你咁中意影相買部相機啦
老實
你講呢啲嘢2024年仲唔識校嘅話似人問題
就咁比較兩邊其實冇咩優勢
唯一優勢可能係售後服務
但作為用開iPhone既人黎講
轉去Android 既付出太大
冇用嘅話APPLE唔洗年年擠牙膏都要講一講個鏡頭
我識唔識唔係重點因為根本無必要識
睇留言 彈an 機既 仲係停留係 6,7年前 好lag好lag
所以我話係人問題
係 逢飛機post就係主流意見
所以你見啲人轉iPhone唔係因為啲咩轉
係用耐左 覺得耐啦 反正爆左mon
感覺慢左 係時候換
至於咩功能勁左 鏡頭點靚左
買既十個有八個都唔知
你慢慢曬時間研究
我無咁得閒….
有牌子好似iphone 咁有5年以上更新,先再同我講換an 機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞