其實而家iphone對比an機仲有咩優勢?

976 回覆
71 Like 173 Dislike
傻狗九唔撚搭八
你話會an人話有touch id會砍手指
人地話你個point唔成立 係因爲android一早就有指紋解鎖
同埋人地單講fingerprint unlocking 你就講touch id又話冇可比性
都唔知你up乜柒Apple未出糧?
android咁多間廠,唔係間間都負分。
vivo oppo過保綠線都免費換
相反蘋果過保綠mon 即使有AC折完張soc就屈個客部機擅自改裝,仲要個SOC折完仲唔幫手貼番好
係台灣都比人告過
某部An廠出過指紋機
部機停產
Apple 出touchid
An廠爭住出指紋機

An狗:an廠唔係抄Apple

你哋logic係咁?
有著數就大家都an機
冇著數就大陸機/低階機
An狗常用技倆
Android 叫fingerprint ,touch id 就一定係iPhone 有先
你可以講Apple將fingerprint 發揚光大,但最先有fingerprint 就一定係android早過iPhone
咁你自己講fingerprint Unlock係邊個抄邊個?
咁係邊個抄邊個?
自己Google下啦
我就講到明現代android所用指紋識別,都係明顯抄Apple Touch ID

你夠唔夠膽講Apple touch ID 抄 android?
即係改個名就變左原創

等於vision pro 死都唔肯叫AR, 係都要改個垃圾名spatial computing
玩左十年都係同一手法, 不過今次魔法消失啦
可惜三星已經決定抄Apple Vision Pro
仲有iPhone 嘅邏輯思維都好有問題,當你用緊手機時,如果有電話打入,會有紅色電話logo畀你reject,但待機時有電話入,就冇咗紅色電話logo畀你㩒….有次待機時有3字頭電話打入,想reject個電話,點知上下左右拉都唔見有紅色reject掣,跟住問隔離隻idog,佢話雙擊多功能掣咪得囉…我話雙擊多功能掣唔係啟動face id咩,點解會變咗reject掣?條idog仲叫我自己問Tim Cook
so?
講緊apple 想再用移形換影呢招唔work 架啦, AR 並唔係佢獨家同原創

事實上AR 呢樣野好大物理限制
人類好難長時間咁近距離望住個超近鏡

其他廠跟住apple 出都只係一個防守性市場策略
即係當年wii 玩體感, sony 同xbox 都要跟風出體感一樣
最後體感都係要退出市場

apple 無能力再改變世界, AR 唔會係另一個iphone
其實呢幾年apple 仲有幾重視用家體驗, 大家都知

明知有錯, 死都唔肯改就係佢最大堅持
合你觀點就叫人做AN機 唔合你觀點就大陸機唔係AN機
IOS market share 贏個陣就計埋中國機
指出有AN廠售後好過蘋果 就唔計係AN機
S系列Ultra都過萬
仲有桌面捷徑,唔俾人自己任擺都算,大部分人用手機都係揸住底部,你又偏偏要由頂排落嚟,變咗想單手操作常用app,焗住要將啲冇用嘅app夾硬逼佢落底,咁我set個靚靚wallpaper都冇用啦
idog同Apple一樣
不如問下人地用iPhone用得好地地,An有咩必需係吸引到人轉?
iPhone 個market咁大,點會下下都有iPhone 級產品,
VP做到iPad/Mac/Apple watch 甚至AirPods 營收都夠好多公司眼紅
當年nokia 都係咁諗
做左咁多年電話,霸晒個market,點輸呀

你上面講嘅其實只係信念,冇論點backup你個講法
你咁肯定有下個iphone級嘅產品出現
tim cook都冇你咁有信心

所以好多人話apple fans 而家變左宗教

當年8, 90年代既sony 就係而家嘅apple
每一樣product 都要畀sony稅
同級產品全部比人哋貴30-50%
而家提起都傷心
中間個段打錯,唔記得delete
用開三星手機。。 good lock, one hand operation, edge panel 令我絕不轉會。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞