其實而家iphone對比an機仲有咩優勢?

976 回覆
71 Like 173 Dislike
Apple生態圈
通常你都會用埋一堆airpods watch mac機
話你on9怕你嬲嘅態度
係咁為拗而拗
到底有幾難明

用番毒撚語言
唔通連登個網寫得特別好咩
大家上連登都係因為班人而唔係個網頁
從來人先係重點
Mirror個班自己做代言都唔用
兩部電話緊係貴過一部
咁買iPhone 都唔會100%喜好吧
姐係件野好撚垃圾
因為100%喜好 拎成皮幾野出黎買
完全忽略功能性
咁airdrop算係喜好定功能性?
上面有唔少人用airdrop黎突出iphone既功能優勢
係一種習慣啫
而家易咗啦,之前去日本,啲電器鋪直情有個小分區for pixel嘢
雖然始終iPhone accessory最多
10個有9個都係啲死normie
你繼續否定緊人地
將鍾意用iPhone扭曲成完全忽略功能
再繼而理解成件嘢好撚垃圾
Apple pay
magsafe
生態
今時今日已經唔係單單用smartphone咁皮毛
好多連接配件設備
5 至 10 年前仲係既,Vivo 100pro 蔡司鏡頭,optical zoom 4.3 倍, digital zoom 100倍,可以去鋪頭拎上試試就知分別
實有人話「我唔用大陸機」,但有選擇自己唔揀,就唔好話係 iPhone 仲有呢方面優勢,而且唔再係完勝 An 機
An機有冇得trade-in
人地眼中只有特定牌子 又唔理機能配套 自己覺得好就ok
吓?有幾多人雙修?
咁你當有iphone
"但如果你先假設iphonean係唔存在
咁比較乜9呀"

唔好再兜啦 只會更7…

你講apple贏佢成個system
所有apple機可以互補互助 唔得既咩?
呢d你反駁嚟無意思嘅
就好似windows咁,係垃圾吖,咁又點
當世界上大部分人都係用windows
你其他OS寫得幾好都無用
想執張圖吖 Sor, 你無Adobe。
想打個機吖 Sor, 你無Steam。

你係可以反駁有其他方法做到
但你d野就係同其他人唔共通囉
收音質素點? 好多手機收音都超垃圾
iphone15 用內置收音都見得下人
其實有1080p既底線下,收音比影像更重要
apple pay
好多信用卡加入Samsung pay好麻煩
仲要講緊啲售後服務方便到
根本想要啲咩效果呀
連唔到呀
要咩功能呀 耳機無聲呀 差唔到電呀
完全唔駛上網搵 唔駛試
拿齊啲配件 一鳩丟哂比啲藍精靈搞
唔駛book 唔駛排 鳩行入去
甚至係咪張sim卡有問題都話撚知佢
佢check完就有答案

你and機
樣樣野唔同牌子
要自己試清楚咩野出問題去番佢地維修中心搞
又要拿籌又成
最後分分鐘一句唔關佢事就算柒
當idog淨返airdrop一個論點
就知iphone真係玩完
android有咁多廠出,點fine tune都無可能就晒全部機
屌你老母你真係發雞盲
人地#20 話有果堆野
你#70回 如果都冇呢?

屌你老母連iPhone都話無用咁你要討論乜9呀

到底你係想講淨得iPhone無其他野配套
定全部包括iPhone都無
你思考清楚自己想表達d乜先啦
點會壞,android 咁平,個mon裂左都直接買新
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞