其實而家iphone對比an機仲有咩優勢?

976 回覆
71 Like 173 Dislike
每條message平日溝通一定要經過airdrop
邊緣哥你都冇point嘅
idog不願面對
所以一直都話雙修入呢啲post係做夾心餅
得啖笑 根本兩邊都有嘢柒或者好用
成日喺度嘈都唔知為乜
當年同班friend去旅行,an機同iphone各半
我個fd啱啱新出iphone 11, 我出S22ultra
本身佢仲話用佢部機影大合照,大家影完睇相後佢放棄,仲叫我幫佢影單人相,寧願上google albumn download返
買android得到嘅只係性能;買iPhone得到嘅係囡囡同性功能
你同你姨媽姑姐新郎新娘合照,姨媽叫攝影師用佢部iphone影完再airdrop返俾你,明未呀傻鳩
(設計場景)

攝影師:恭喜哂,新郎新娘

新郎:多謝哂,今日影左啲片同相我想留念

攝影師:當然當然,啲片同相喺蘋果電腦到,而家airdrop 俾你

新娘:但係我地而家準備換衫落妝

新郎:email / WhatsApp 返就等,我地唔急

攝影師:唔得喎,我地執嘢準備走,同埋我只會有airdrop 其他軟件我唔會用架!你地唔好走啊,airdrop 一個鐘就得架啦
idog嘅囡囡需要買
我嘅囡囡用實力取得
又...又虛榮!
問下iu fans咪知
認真講,蘋果D RAM處理係唔差
不過AN機都用暴力方法加到部機16GB RAM
所以zRAM幾好都冇乜太大分別
你同啲friends 去旅行但係平時唔係有一個共同group?
-叫攝影師用佢部iphone影-
呢句咁撚好笑 你自己打完有冇笑
兩部機係同年代嘅咩?
你去婚禮次次合照都影幾次架啦,影完大機跟住影手機是常識吧。。
我係新人我都要個攝嗰張啦
屌你老母三姑六婆就自己ig tag我啦
仲drop過嚟?
搵唔到又問斷咗又問
嗰日好得閒招呼佢哋?
覺得貴係你嘅缺點更何況 iPhone 都唔貴
iPhone 11 2019, s22u 2022
三姑六婆:

呢個我黎架!

我唔識airdrop 喎,不如你教我?

咩你無我個電話咩?
屌你老母三姑六婆玩IG? 你係咪弱智㗎? 你姨媽IG係咩呀?
你手機set左咩名?唔見你!
airdrop
icloud
apple pay
八達通
apple watch

同埋可以裝一堆app, 唔怕食電

不過講吓android 對比 iphone有咩優勢
無左10x zoom
無左 sd card
無左 google drive 無限
An機=毒撚
Apple=正常人
反apple嘅an撚=對社交/兩性關係冇sense自以為好醒嘅自大j spec毒撚
雙修=同時明白spec同社交/形象嘅重要性
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞