《Apex Legends》討論區 #102 2024 split1 mnk將重鑄榮光

1001 回覆
0 Like 7 Dislike
一早del咗game保平安
唔夠打的確係理所當然 40%冇scrim係因為shiv手唔得,佢平時打都要用乜柒adaptive controller(algs唔俾用)
一開始就講明冇scrim冇練習content squad 冇期待冇傷害
想問下依家FIX好未 唔敢開GAME
好似唔係所有人都有事,我開game冇問題
尋晚開過game既係咪都打唔到rk?
睇佢玩感覺佢係冇動力push佢去適應新meta
當時sub alliance有環境push佢佢都夾硬練到隻horizon出黎
所以咪話佢已經冇左comp嘅心態就算roller nerf左我覺得佢已經返唔到comp
其他mnk咪又係咁打
我覺得佢嘅極限就咁多mnk係弱勢但唔好將所有嘢都好似rk啲人咁怪晒落roller度佢確實跟唔上頂級mnk
今季冇半季reset個ranking咩?定係bug嚟

但今次好似係re到ff活動個時
重要連所有章/任都re埋

日日新鮮鑊鑊不同
但冇re到嗰啲人會點?依家打之後佢fix返又點計
Apex好撚危險
反正通行證110
都係唔開住
我剩兩個星期先開始打上到鑽冇時間打上大師
依家佢冇re到我重係鑽4

ea有冇咁好
fix咗bug未
有排
佢micro好有天賦 可以做好似jordon同skittle咁嘅角色
但佢自暴自棄真係冇計
Jordon真係好勁,平時好少直播又少打Rank,掛住做Gym,但打親比賽都好穩。
我見jordon呢排scrims打到成個roller咁勁癲
肯練嘅話佢學jordon咁已經好掂
佢都係同nafen一樣打天才波 冇好似zero hakis咁開r5練
不過佢心理質素好 打比賽唔會跌watt
同d平時打得勁大賽軟腳係另一種極端
reps真係天才黎呢d真係唔撚練都咁撚勁
琴日定前日個scrim 佢把g7 0 miss直接knock 1個
主要係佢喺hal overload嗰陣可以比到d micro建議
講aim都係hardecki zero呢d癲
最近見timmy都好誇張 近距離smooth到好似roller咁
timmy同monsoon都好勁monsoon果種jitter track aiming 自己有時都無意間會用左但冇佢咁準
同埋唔知點解timmy要轉玩caustic 明明玩狗殺撚到開巷
timmy由上次lan final開始就一直進化緊
同打cc嗰陣完全兩個人嚟適應得勁快
btw唔鐘意monsoon嗰種
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞